15 cupluri și-au unit destinele în noaptea de Revelion, sub Poarta Sărutului

01-01-2018 17:34


De câte ori va fi Revelionul, 15 cupluri îşi vor aminti de-acum înainte că s-au şi căsătorit în această noapte. În plus, soţii nu mai au scuză că au uitat de aniversare.

 

S-a întâmplat la Târgu Jiu, unde Poarta Sărutului, celebra sculptură a lui Constantin Brâncuşi, a devenit şi altar de cununii civile la trecerea dintre ani. Ficare cuplu a plătit 500 de lei la starea civilă pentru acest serviciu în afara programului.

După artificiile de la miezul nopţii, au urmat artificiile din stomac pentru cuplurile adunate sub Poarta Sărutului.

După ce şi-au jurat dragoste veşnică, a urmat etapa semnăturilor în actele de stare civilă. O mireasă a vrut să se asigure că e totul real.

Alături de cei 30 de fericiţi, au fost şi mulţi localnici, la fel de optimişti.

Ovidiu Telescu: "Suntem locali şi cunoaştem operele lui Brâncuşi, iar Poarta Sărutului reprezintă dragostea şi am zis să facem o noapte de neuitat alături de prietenii noştri."

Rodica Telescu: "Nu mai simt frigul şi nu îl mai simţim. Va fi şi botez anul acesta"

Poarta Sărutului are şi ea neajunsurile ei, totuşi. Aici nu sunt trepte ca la Primărie, aşa că podul de flori şi pozele de după au fost făcute pe loc drept.

Fiecare cuplu a plătit la Primărie o taxă de 500 de lei, pentru oficierea căsătoriei în afara programului şi în afară instituţiei.

Marcel Romanescu, primar Târgu Jiu: "Sunt cupluri venite din ţară, dar şi de la noi din judeţul Gorj, le doresc casa de piatră."

După căsătoria în grup, de la Poarta Sărutului, mirii au mers separat la petrecerile de Anul Nou. De acum înainte, toate trecerile dintre ani vor fi pentru ei cu dublă semnificație.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO