1.200 de copii, ajutati de Asociatia Ovidiu Rom sa mearga la gradinita

Ultima actualizare: 18-06-2012 18:48
Copii in saracie

Printre acesti copii se numara si cei dintr-un cartier sarac din Intorsura Buzaului. Este locul unde Ovidiu Rom, primaria si Inspectoratul Scolar si-au unit fortele pentru educatia celor mici.

Cu sapte copii de crescut, Rozalia Ionescu nu si-a permis pana acum sa-i trimita pe cei mai mici la gradinita. De anul acesta, insa, Maricica si Catalin au si ei sansa unei copilarii fericite si a unui viitor mai bun.

Ovidiu Rom ii ajuta pe parinti cu tichete sociale lunare de 50 de lei, iar primaria cu imbracaminte si incaltaminte. Cu o conditie: sa nu lipseasca o zi de la cursuri.

Floroaia Mica este unul dintre cele mai sarace cartiere din Intorsura Buzaului. Doar in cinci dintre cele 110 familii parintii au salariu. Restul traiesc din ajutor social. Anul trecut erau inscrisi la gradinita 40 de copii si veneau doar 15. Acum sunt 67 si in fiecare zi vin 56.

Cu haine si ghete de la primarie, cu tichete sociale si rechizite oferite de o asociatie inimoasa si cu parinti tot mai responsabili, si copiii din familii sarmane au sansa sa inceapa clasa intai cu dreptul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO