Un tânăr a murit după ce s-a aruncat de pe acoperiș. A cerut înainte să vorbească cu fosta iubită

×
Codul embed a fost copiat

Momente dramatice în București. Pompierii şi poliţiştii au fost chemaţi vineri dimineaţă să salveze un tânăr urcat pe acoperişul unei clădiri.

După tratative eșuate inclusiv cu o echipă de negociatori băiatul a apelat la un gest necugetat. Salvatorii au încercat să aşeze în jurul blocului saltele de pat pentru că nu aveau în dotare o pernă pneumatică.

În jurul orei 9, un apel la 112 anunța că un tânăr s-a urcat pe acoperișul unui cămin studențesc și refuză să coboare. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri, poliţişti dar şi o echipă de negociatori.

Martor: "Erau doi negociatori acolo pe geam, el nu voia să vorbească cu ei. Puteau să-l tragă sau ceva. Înţeleg că era acolo de la 9 şi ei stăteau şi se uitau. Au adus şi scara aia şi n-au făcut nimic cu ea. N-au dus saltele".

Maior Adrian Dinu - comandant în cadrul ISU București-Ilfov: "La nivelul inspectoratului București-Ilfov nu există o saltea. Dacă am fi avut, nu o puteam amplasa pentru că erau copaci şi garduri. Când a venit autoscara n-am reuşit să o calăm, pentru că a zis că se aruncă dacă noi calăm şi facem vreo manevră de forţă".

Citește și
coronavirus
Studiu: Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mică în muzee decât în supermarketuri

Poliţiştii l-au identificat repede pe tânăr şi au aflat că a avut o copilărie grea. Abandonat de mic, a crescut într-un centru pentru copii al unui ONG. După majorat se angajase recepţioner la o sală de sport. Anchetatorii spun însă că ar fi apucat pe căi greşite: consuma substanţe interzise.

Negoicatorii spun că tânărul era confuz şi că la un moment dat a cerut să vorbească cu fosta lui prietenă. Poliţiştii au identificat-o pe tânără şi au adus-o la faţa locului, însă nici ea nu a reuşit să-l înduplece să coboare de pe acoperişul clădirii.

Din nou, pompierii au improvizat. În lipsa unei saltele pneumatice, au apelat la unele găsite prin cămin.

Maior Adrian Dinu: ”Am încercat să le amplasăm, dar persoana era foarte suspicioasă, se uita mereu în jos. Noi am instalat şi două linii de rapel în evetualitatea unui plan de salvare. Atenţie plan de salvare cu dorinţa celui care se afla pe acoperiş".

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt poliția Capitalei: "În sprijinul negocierii, polițiștii au chemat mai multe persoane apropiate tânărului, cum ar fi psihologul care a ţinut legătura cu el dealungul timpului, cel mai bun prieten, însă la două ore de negocieri, tânărul a recurs la acest gest".

Un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti l-a resuscitat pe tânăr timp de 40 de minute. Era mult prea târziu.

Locul salvatorilor este luat acum de poliţiştii criminalişti care trebuie să lămurească toate împrejurările în care tânărul şi-a pierdut viaţa.

Tânărul era membru al familiei SOS Satele Copiilor

 

 

ONG-ul a transmis un mesaj după incidentul tragic:

„Suntem îndurerați de pierderea lui Alexandru, în vârsta de 23 de ani, membru al familiei SOS Satele Copiilor.

Alexandru a intrat în SOS Satul Copiilor București la vârsta de 4 ani. Când a împlinit vârsta de 14 ani, ca etapă firească în dezvoltarea lui, a fost transferat în SOS Comunitatea de Tineri București. Alexandru a fost un tânăr liniștit, talentat și preocupat de educația lui, a absolvit Colegiul Național Octavian Onicescu și a promovat examenul de bacalaureat.

În 2018, măsura de protecție a încetat, iar Alexandru a fost integrat în Programul de Asistare în viața Semi Independentă (PASI), care are o durată de până la 3 ani. În acest moment, el era în ultimul an al acestui Program. Concret, el era ajutat cu chiria pentru căminul în care locuia, cu acoperirea unor nevoi urgente, servicii medicale și consiliere. Alexandru avea un loc stabil de muncă, prieteni și o legătură bună cu specialiștii SOS.

Astăzi, colegii mei au mers de urgență la fața locului și au făcut toate eforturile posibile să prevină nenorocirea. Din păcate, aceste eforturi au fost în zadar.

Suntem preocupați de echilibrul emotional al copiilor pe care îi avem în îngrijire, în acest context dramatic. Avem echipe specializate, care sunt alături de copii și tineri în acest moment. În programele SOS, acordăm o deosebită atenție consilierii și terapiilor susținute atât de specialiștii SOS, cât și de specialiști externi, pentru ca fiecare copil din programele noastre să primească sprijinul de care are nevoie.

Este extrem de important pentru fiecare dintre noi să fim atenți la cei din jur, la orice schimbare de comportament și să putem să îi referim către servicii de suport accesibile și adecvate, pentru a preveni asemenea drame.


Diana Podaru,
Director General SOS Satele Copiilor România”

 

Citește și...
Țara din Europa în care persoanele care intră în carantină primesc primesc 14 euro pe zi
Țara din Europa în care persoanele care intră în carantină primesc primesc 14 euro pe zi

Cehia a decis să introducă un bonus de carantină, în cadrul măsurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus, transmite DPA.

Studiu: Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mică în muzee decât în supermarketuri
Studiu: Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mică în muzee decât în supermarketuri

Rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este mai mică în locurile culturale, comparativ cu şcolile sau magazinele, sunt concluziile unui studiu condus de profesorul Martin Kriegler, de la Universitatea Tehnică din Berlin, scrie Le Figaro.

Coronavirus România, bilanț 5 martie. 4.342 de cazuri noi în ultimele 24 de ore
Coronavirus România, bilanț 5 martie. 4.342 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Coronavirus România, bilanț 5 martie. Până astăzi, 5 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 820.931 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Recomandări
Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO
Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO

Trei persoane ar fi fost ucise şi şase rănite după ce o cisternă cu combustibil a explodat pe un aerodrom din Rusia.

Parlamentarii decid astăzi dacă îl revocă din funcție pe fostul senator PSD Niculae Bădălău
Parlamentarii decid astăzi dacă îl revocă din funcție pe fostul senator PSD Niculae Bădălău

Revocarea lui Niculae Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi ajunge astăzi la comisiile de buget-finanțe. Raportul acestora este așteptat până la prânz.

Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă
Programul Rabla pentru Electrocasnice. Voucherele se acordă de luni. Care sunt produsele incluse în prima etapă

Persoanele fizice se pot înscrie de luni, de la ora 10.00, în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice pentru selectarea voucherelor destinate achiziţionării de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi frigidere/congelatoare.