Tragedie într-o comună din județul Alba. Un bărbat a fost ucis de taurul de care avusese grijă ani de zile

Ultima actualizare: 08-10-2021 17:36
taur

Tragedie într-o comună din județul Alba. Un bărbat de 63 de ani a avut parte de un sfârșit brutal, ucis de taurul de care avusese grijă ani de zile.

Animalul mai avusese astfel de izbucniri de agresivitate: a distrus, la un moment dat, câteva mașini.

Bărbatul a fost găsit mort joi seară de localnici, cu tot trupul numai răni.

Bărbat: ”S-a dus, probabil, să dea apă la animal, probabil s-o fi enervat animalul și l-a împuns de mai multe ori. Nu știe nimeni de câte ori l-a împuns. Doi băieți l-au găsit mort. Taurul era mare, avea peste 1.000 de kg."

Bărbat: ”Am zis ieri către el să mergem să îl căutăm, că l-a omorât taurul, că de-aia nu mai vine și l-am găsit mort."

Bărbat: "I se vedea o împunsătură aici. Aici îl priponea el, să mănânce iarba de aici. Nu știu cum de l-a atacat, de a sărit așa la el."

Vecinii spun că taurul respectiv era agresiv. În urmă cu aproape un an ar fi distrus mai multe mașini din sat, după ce a scapăt din locul unde era închis.

Bărbat: ”A scăpat taurul noaptea, s-a dus la niște vecini în partea aia și a stricat trei mașini, praf le-a făcut. Era tare periculos.”

Luminița Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: ”Bărbatul ar fi fost atacat de către animalul pe care îl creștea în gospodărie. În urma leziunilor suferite, din păcate, a intervenit decesul."

Specialiștii veterinari spun că un animal necastrat poate avea oricând reacții imprevizibile.

Dragoș Suciu, purtător de cuvânt DSVSA Alba: ”Un taur poate deveni agresiv atunci când nu este hrănit sau adăpat corespunzător, poate deveni agresiv atunci când îi este restrânsă libertatea de mișcare, când este legat sau îngrădit. De asemenea, poate deveni agresiv când este maltratat sau poate deveni agresiv atunci când în apropierea sa se afla o femelă în călduri."

Sătenii încearcă acum să se mobilizeze și să strângă bani pentru înmormântare, întrucât omul era singur și fără copii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO