Tragedie în Timișoara. 4 copii au ars de vii într-un incendiu violent ce le-a cuprins casa

Ultima actualizare: 16-01-2020 15:14

Tragedie miercuri seară în Timișoara, unde patru copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 7 ani, au murit în incendiul care le-a cuprins locuința.

Micuții erau în grija fratelui mai mare, de doar 14 ani. Când a văzut fumul gros, băiatul a dat alarma, dar a fost prea târziu. Potrivit anchetatorilor, camera în care copiii şi-au găsit sfârşitul era încuiată.

Cinci persoane s-au intoxicat cu fum și patru dintre ele au ajuns la spital.

Cei patru copii, cu vârste cuprinse între şapte luni şi şase ani, care au sfârşit în incendiu, erau supravegheaţi aseară de fratele lor de 14 ani. La un moment dat, încăperea în care erau micuţii, aflată într-un imobil cu mai multe apartamente, a căzut pradă flăcărilor. Băiatul cel mare a dat imediat alarma.

Vecină: „Băiatul a zis că era cu copiii în casă, s-a dus până la bucătărie să ia lapte pentru cel mic, când a intrat pe hol, deja nu mai putea să intre în dormitor că era prea gros fumul."

Vecină: „A ieşit băiatul ăla mare afară, eu eram în bucătărie şi a zis doar ajutor că arde casa. Ne-am dus, am vrut să spargem geamurile să intrăm, nu am avut cum de fum."

Mamă, în vârstă de 32 de ani, şi partenerul ei au venit într-un suflet acasă şi au încercat să intre în locuinţa pentru a-şi salva copiii, dar fumul gros i-a ținut la distanţă. După cum povestesc martorii, cei doi miroseau puternic a alcool.

Vecin: „Mama a venit la vreo 15 minute. Ea a intrat, dar nu o apucat să mai intre decât 2-3 metri. Ce am înţeles că avea mama o cameră de supravegheat în cameră, de unde îi verifica de pe telefon."

Pompierii au încercat să stingă valvătaia cât mai repede. Din păcate însă, cei patru copii aflaţi în camera înghiţită de flăcări au fost găsiţi fără suflare.

Elena Megherea, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş: „Incendiul se manifesta într-o cameră şi pe holul imobilului. Intervenţia a fost dificilă din cauza degajării mari de fum şi a vizibilităţii reduse."

Băiatul de 14 ani, care a reuşit să se salveze, a ajuns la spital, intoxicat cu fum. La fel şi mama, dar şi partenerul acesteia. De ajutorul medicilor a avut nevoie şi un vecin care a încercat să îi scoată pe micuţi din foc.

Diana Mixich, medic Serviciul de Ambulanţă Judeţean Timiş: „Patru victime erau scoase afară, erau venite echipajele de pompieri, le-am preluat, am predat primul ajutor şi au fost transportate la spital. Sunt în afara oricarului pericol."

Vorbim despre o familie care era deja în atenţia inspectorilor de la Protecţia copilului Timiş, încă de anul trecut, pentru că părinţii erau bănuiţi că îi neglijează pe copii. Totuşi, rapoartele întocmite de asistenţii sociali indicau că "totul este în regulă" şi cei mici ar fi îngrijiţi, lucru care nu presupunea scoaterea lor din familie.

În zilele următoare, autorităţile vor decide dacă tatăl şi mama vor fi decăzuţi din drepturile părinteşti şi
dacă băiatul rămas în viaţă va fi preluat de cei de la protecția socială.

Cei trei sunt internaţi în continuare în spital, după ce s-au intoxicat cu fum. La fel şi un vecin. Medicii au transmis că starea lor este stabilizată şi că vor fi mutaţi de la terapie intesiva.

Cauza incendiului va fi stabilită în urma unei anchete.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO