Răsturnare de situație. Adolescenta olandeză NU a fost eutanasiată. Ce au făcut medicii

06-06-2019 10:43

Noa Pothoven

Noa Pothoven, o adolescentă de 17 ani care a vrut să recurgă la eutanasie din cauza traumelor din copilărie, „a încetat să mai consume alimente și apă, sub supravegherea medicilor”, ceea ce i-a adus moartea.

 

Anterior, presa internațională scria că tânăra a fost eutanasiată. Fata, care a scris o carte despre lupta pe care a dus-o cu anorexia și depresia, a murit duminică. Potrivit clinicii în care aceasta a fost internată, medicii nu au recurs la nicio intervenție care să o ajute pe tânără să-și pună capăt zilelor, ci au fost de acord să o monitorizeze după ce aceasta a încetat să mai consume alimente, scrie Daily Mail.

La rândul său, ministrul olandez al Sănătăţii, Hugo de Jonge, a declarat într-un comunicat că familia tinerei, care a încercat de mai multe ori să se sinucidă, a confirmat că aceasta nu a fost eutanasiată.

„Suntem în legătură cu familia sa, care ne-a spus că, în ciuda informaţiilor apărute în presa internaţională, nu este vorba despre eutanasie în acest caz. rebuie acum să lăsăm familia să plângă în linişte moartea lui Noa”, a declarat Hugo de Jonge.

Ministrul a precizat că a cerut Institutului pentru asistenţă medicală şi protecţia copilului „să ancheteze'' acest caz, subliniind că „întrebările legate de moartea acesteia şi de asistenţa de care a beneficiat sunt justificate, dar nu vor primi răspuns decât după stabilirea faptelor''. 

Înainte să înceteze din viață, tânăra scrisese pe Instagram despre decizia sa:

„Să fiu clară: în următoarele 10 zile voi muri. De ceva timp am încetat să mai mănânc și să mai consum lichide, după mai multe discuții. Am decis că așa va fi, pentru că viața mea e insuportabilă”, a spus tânăra.

Când avea 11 și 14 ani, Noa Pothoven a fost violată de doi bărbați, dar s-a temut să le spună părinților.

În Olanda, copiii cu vârsta de peste 12 ani pot cere să fie eutanasiați dacă își doresc, dar asta doar după ce medicii stabilesc că suferința pacientului este greu de suportat și că acesta nu vede nicio cale de scăpare.

În 2017, 6.585 de persoane au ales să fie eutaasiați în Olanda. Această practică este ilegală în Marea Britanie, dar legală în anumite state din SUA, în Canada și Belgia.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO