O fată cu boala ”Benjamin Button” a murit la 18 ani, după ce corpul ei a ajuns la 144 ani

Dată publicare: 22-07-2021 12:16
Dată actualizare: 23-07-2021 18:49


Ashanti Smith, Benjamin Button

O adolescentă care avea boala ”Benjamin Button”, care i-a transformat corpul într-unul de 144 de ani, a murit la câteva săptămâni după ce a împlinit 18 ani.

Potrivit Daily Mail, este vorba despre Ashanti Smith, din West Sussex, UK, care s-a stins din viață sâmbătă, 17 iulie, după ce a trăit cu o condiție medicală extrem de rară: îmbătrânire prematură sau Sindromul Hutchinson-Gilford Progeria.

Adolescenta a murit alături de părinți și de o prietenă de familie, Kayleigh Cartwright, în vârstă de 25 de ani, cu unele dintre ultimele sale cuvinte adresate mamei sale: „Trebuie să mă lași să mor”.

Phoebe, mama sa: „Viața lui Ashanti a fost o bucurie. Chiar dacă progeria (boala, n. red.) i-a afectat mobilitatea, nu a afectat nimic altceva. Iubeam tot ce era legat de ea. Era o tânără tipică, strălucitoare, veselă. Nu îi afectase inima, voința sau felul în care se simțea - se simțea frumoasă în fiecare zi. M-am asigurat de asta în fiecare zi. Toată lumea a iubit și adorat această fetiță. Le-a atins atât de mult inima cu voința ei”.

Ashanti s-a bucurat recent de prima ei noapte de fată majoră, după ce a împlinit 18 ani și a sorbit cocktailul ei preferat, Sex on the Beach, alături de Phoebe și prietenii ei.

Mama ei insistă că, în ciuda stării sale grave, era hotărâtă să fie tratată ca orice altă adolescentă: „Era mai tare - mai tare decât mine - iar eu sunt o persoană foarte tare. Sunt fotografii când își ia primul ei card de fată majoră. identificare. Am luat-o cu toții prin PUB-uri, eu și toate fetele. Am dus-o în trei pub-uri acum trei săptămâni”.

Prietenul de familie, Kayleigh Cartwright, în vârstă de 25 de ani, care se afla cu Phoebe când fiica ei a decedat weekendul trecut, a spus și el câteva cuvinte pentru Ashanti.

Ea a spus: „Starea ei nu a afectat-o ​​deloc (mental). Era doar normală. Era ca orice alt copil. „ (În exterior) avea 100 de ani și în interior avea 18 ani.”

În mod tragic, ziua în care a murit Ashanti a început ca oricare alta.

Phoebe: ”În ziua în care a murit se plimba, avea KFC, mergea prin parc - absolut bine. Apoi a apărut brusc și totul a durat aproximativ o jumătate de oră”.

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO