O bătrână din Vaslui a murit asfixiată în propria casă, după ce televizorul i-a luat foc

Ultima actualizare: 14-09-2020 17:54

O bătrână din Vaslui, de 80 de ani, şi-a găsit sfârşitul în apartamentul cuprins de flăcări.

Femeia a murit intoxicată cu fum, după ce cablul de la televizor a făcut scutcircuit. Focul ar fi ars mocnit încă de ieri, spun vecinii, care au simţit miros pe scară. Însă abia azi au sunat la 112, pentru că din locuinţa victimei ieşea fum gros.

Bătrâna rămăsese singură, după ce fiul său, cu care locuise, a murit în urmă cu un an. Echipajele de la ISU şi SMURD chemate acum de vecini s-au grăbit să intre în locuinţă. Într-o încăpere au găsit-o pe proprietară şi au început imediat manevrele de resuscitare.

Femeie: „A luat televizorul foc în spate, în camera ei, şi a mocnit. S-a afumat că era tot, unde era uşa deschisă s-a afumat. A găsit-o jos. Probabil a vrut să iasă, dar s-a asfixiat. A sesizat o vecină”.

Din păcate, bătrâna nu a putut fi salvată.

Aurica Munteanu, sora a bătrânei: „Cuminte, la locul ei, văduvă, singură. Mergea cu cârja, o durea un picior. Vecina ieri a depistat că se simte fum la ea, la etajul 1. Doamna azi a sunat la 112, a găsit-o moartă. Au resucitat-o 45 de min, nu şi-a revenit”.

Viorica Tânjală, rudă: „Televizorul a avut o problemă la perete, s-a topit, ea în pat, s-a sufocat. Ne pare rău, aşa i-a fost soarta”.

Poliţiştii au deschis o anchetă.

Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui: „O persoană de sex feminim, aproximativ 80 de ani, inconştientă. Au început manevrele, în ajutor a fost chemată şi o ambulanță de la SAJ Vaslui. A fost declarat decesul victimei”.

Cele două fiice ale bătrânei au aflat de nenorocire din Italia, acolo unde locuiesc, și se vor întoarce curând acasă pentru a-şi înmormânta mama.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO