Moarte misterioasă a unui profesor din Gorj, cu o zi înainte de începerea cursurilor

Ultima actualizare: 13-09-2021 17:31

Tragedie în prima zi de școală. Un profesor de română dintr-o localitate din Gorj a fost găsit fără viață, cu o zi înainte de începerea cursurilor.

Fusese numit recent director adjunct al liceului, însă a demisionat după doar două zile, invocând motive personale.

Una dintre ipoteze este aceea că bărbatul și-a luat viața, însă o anchetă a fost deschisă de polițiști, care încearcă să lămurească în ce condiții a sfârșit dascălul.

Profesorul avea 60 de ani și a fost găsit mort în gospodărie de soția lui, și ea profesoară. Femeia a chemat în ajutor o colegă și a sunat la 112. Era prea târziu însă ca medicii să mai poată face ceva.

Victor Țuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj: ”La fața locului s-a deplasat un echipaj medical din cadrul SAJ Gorj, care a constatat decesul, precum și o echipă operativă care a efectuat cercetările la locul faptei”.

Vestea a picat ca un trăsnet pentru toți cei care l-au cunoscut pe profesorul de română.

Reli Ilean, consilier școlar: ”Suntem șocați cu toții. Nu s-a plâns de vreo problemă, de sănătate eventual. Știam că are o problemă de sănătate, un diabet pe care îl ține sub control, mai multe nu știu”.

Vasile Spiridon, director liceul tehnologic Bustuchin: ”Am rămas șocat de cele auzite, pentru că nimic din ceea ce gândeam noi despre boala dumnealui nu conducea aici”.

Dascălul era și diriginte la elevii de clasa a XII-a. Foștii săi colegi își aduc aminte că în cursul săptămânii trecute s-au întâlnit cu el pentru scurte momente.

Costi Gârliceanu, profesor: ”Dânsul reușea practic să facă educație cu copii și pentru noi a fost ca un mentor, fiind mai în vârstă”.

Ion Ciocea, primar comuna Bustuchin: ”A fost un profesor de română bun, extraordinar, au ieșit din mâinile lui atâția copii care au făcut facultăți și sunt medici, profesori, e de apreciat valoarea dumnealui”.

Moartea profesorului este anchetată de polițiști într-un dosar penal de ucidere din culpă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO