Mister în cazul mezzosopranei din Iași care a căzut pe scări. Ce au descoperit polițiștii

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii din Iași fac cercetări pentru tentativă de omor, după ce o mezzosoprană de la Opera Națională a fost găsită în stare gravă în locuința sa, iar acum este în comă.

Solista Maria Macsim Nicoară este internată la terapie intensivă, cu leziuni la cap, coloană și bazin. Soțul și soacra acesteia au susținut că artista a căzut pe scări și că totul a fost un accident, însă nu au chemat salavarea imediat, ci după câteva ore. Din acest motiv, au și apărut suspiciunile anchetatorilor.

Mezzosporana Maria Macsim Nicoară a fost găsită în stare gravă în locuința ei din localitatea Aroneanu, de lângă Iași. Dusă de urgență la spitalul de neurochirugie, a intrat direct în sala de operație. Acum este în comă.

Florin Grămadă, purtător de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie Iași: „Prezenta leziuni cranio-cerebrale, toracice, coloană și bazin. Pentru că leziunile cerebrale s-a intervenit imediat chirurgical. Starea este în continuare extrem de gravă, fiind internată în terapie intensivă”.

Împrejurările în care artista a ajuns în această stare sunt încă neclare pentru anchetatori.

Soacra ei a sunat la 112 și a spus că mezzosoprana a căzut pe scări, dar indiciiile strânse de criminaliști îi fac pe procurori să bănuiască altceva. Suspiciunile au apărut când s-a aflat că apelul de ajutor a fost făcut la câteva ore după ce solista suferise leziunile severe.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară locuia împreună cu soțul ei.

Avocatul bărbatului susține că ar fi fost vorba de un accident, dar vorbește și despre consum de alcool. În același timp, recunoaște că apelul la 112 a fost făcut târziu.

Andrei Horga, avocat: „Au petrecut, dar nu chiar împreună, ci separat. Adică el a stat cu un prieten și ea a fost la părinții ei și fiecare a servit câte un pahar sau mai multe de vin. Spre seară s-au întâlnit. Nu s-a sunat chiar imediat la 112. Ea s-a împiedicat, i s-a făcut rău pe scări, a căzut și s-a lovit. Soțul a crezut că nu este atât de gravă situația. Spre dimineață a sunat-o pe mama lui și împreună au sunat la salvare”.

Procurorii din Iași au deschis un dosar penal in rem și fac cercetări pentru tentativă de omor. Anchetatori au ridicat din casa mezzosopranei mai multe probe și i-au audiat pe soțul și pe soacra ei.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară are 52 de ani și este doctor în muzică. Pe scenă Operei Naționale din Iași este solistă de aproape trei decenii. De-a lungul carierei, artista a participat la mai multe turnee în Europa și în Japonia.

Beatrice Rancea, managerul Operei Române Iași: „Este un artist extraordinar, un om devotat scenei, un om minunat și o persoană foarte discretă. Nu am simțit în activitatea ei artistică dacă ar fi avut o problema personală. A venit cu soțul și m-a rugat, dacă puteam, să îl angajăm și să îl folosim. După aceea nu am mai știut nimic de soțul dânsei”.

Diana Bucur, suprană la Opera Română Iași: „Am rămas foarte surprinsă să văd că există și suspiciuni. Nu am văzut nimic ieșit din comun, un cuplu absolut normal”.

Andrei Fermesanu, solit la Opera Română Iași: „Este o persoană discretă și sensibilă, așa cum sunt mulți artiști. Știa să facă deosebirea între viața personală, lucrurile ei intime și viața de scenă. La capitolul consum de alcool, în calitate de coleg al ei, vă pot spune cu certitudine că nu o cunosc ca fiind o consumatoare de alcool”.

Până acum, polițiștii nu au pus pe nimeni sub acuzare.

Citește și...
Veste șocantă pentru lumea artistică. O îndrăgită mezzosoprană, în stare critică, după ce ar fi căzut pe scări
Veste șocantă pentru lumea artistică. O îndrăgită mezzosoprană, în stare critică, după ce ar fi căzut pe scări

Veste șocantă pentru lumea artistică, după ce una dintre cele mai îndrăgite mezzosoprane a Operei Române din Iași, Maria Macsim Nicoară, a ajuns luni seară la Spitalul de Neurochirurgie, în stare critică.

Recomandări
Locuitorii orașului Gaziantep dorm sub cerul liber, la -10°C, de teama unor noi cutremure. Ilknur Pintilie: E un ger cumplit
Locuitorii orașului Gaziantep dorm sub cerul liber, la -10°C, de teama unor noi cutremure. Ilknur Pintilie: E un ger cumplit

Corespondentul Știrile PRO TV, Ilknur Pintilie, se află în Gaziantep, unul dintre orașele grav afectate de cele două cutremure care au zguduit Turcia luni, 6 februarie.

Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a depășit 12.000, iar eforturile de căutare și salvare continuă
Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Bilanțul deceselor a depășit 12.000, iar eforturile de căutare și salvare continuă

Bilanțul negru al cutremurului devastator din Turcia și Siria continuă să crească. Sunt peste 12.000 de morți, iar cifrele se actualizează de la o oră la alta.

Salvatorii români trimiși în Turcia au început operațiunile în zonele grav afectate. Au scos de sub dărâmături trei persoane
Salvatorii români trimiși în Turcia au început operațiunile în zonele grav afectate. Au scos de sub dărâmături trei persoane

Românii trimiși în Turcia au reușit să scoată de sub dărâmături trei supraviețuitori. Și cum următoarele ore sunt vitale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a trimis în zonele afectate încă o echipă de specialiști.