Elevă, bătută de profesor până a făcut pe ea. Dascălul a recunoscut totul

×
Codul embed a fost copiat

Caz şocant într-o localitate din Bistriţa-Năsăud.

Un învăţător de 64 de ani, înfuriat că o fetiţă de clasa a patra nu a ştiut să rezolve un exerciţiu la matematică, a bătut-o cu arătătorul de lemn peste spate şi peste picioare, până biata copila a făcut pe ea. Inspectoratul Școlar anchetează incidentul violent şi umilitor, iar poliţiştii au deschis un dosar penal.

Fetiţa de 11 ani din Bistriţa Bârgăului a fost scoasă în faţa clasei pentru a rezolva o scădere. Copila povesteşte că s-a speriat din cauza tonului ridicat al învăţătorului şi nu a putut scoate un cuvânt. Asta l-a înfuriat şi mai tare pe bărbat, care a prins să o lovească cu arătătorul din lemn pe spate şi pe picioare, spun părinţii fetei.

Revoltaţi, aceştia au depus plângere la poliţie. Dascălul, pensionar de 3 ani, fusese rechemat în învăţământ pentru că nu avea cine să le predea copiilor. În fata acuzaţiilor, îşi recunoaşte faptele, iar superiorii lui vor să îl excludă din sistem.

Eleva a fost scoasă la tablă de învăţător, însă nimeni nu a bănuit că tăcerea ei îl va provoca pe dascăl la o asemenea lecţie de cruzime. Copila a fost lovită cu arătătorul, până s-a scăpat pe ea.

Citește și
fata plangand
Despăgubiri record pentru o elevă din Bacău umilită și șantajată online de un adolescent
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Mama fetiței: ”Mi-a arătat băţul şi după ce mi-a arătat băţul, a prins a da şi, pentru că n-am scris un exerciţiu, a zis către mine ”scrie” şi a dat, ”scrie” şi a dat şi zic cum. Normal că dacă răcnea, fata s-a blocat.

Pus în fata acuzaţiilor, dascălul recunoaşte că şi-a ieşit din fire:

Dumitru Dragota, învățător: "La o lecţie de recapitulare, nu a vrut să vorbească o elevă deloc şi m-am înfuriat puţin şi asta a fost tot. Eu voiam să avansez, urma să vină evaluarea şi era un exerciţiu, nu greu. Eu îi arătam cu băţul, împrumută-te, fă aia, fă aia, aşa s-a întâmplat."

Şi Inspectoratul Școlar a declanşat o investigaţie:

Camelia Tabăra, inspector şcolar general ISJ Bistrița-Năsăud: "Urgent convoacă consiliul de administraţie şi se propune scoaterea afară din învăţământ a domnului învăţător, care are statulul de profesor asociat. Este inadminisbil copiii să nu fie cu o stare de confort, bucuroşi, fericiţi că vin la şcoală, mai mult decât atât, cu violențe fizice, nu se tolerează aşa ceva, nu se iartă."

Dascălul este vizat şi de o anchetă a poliţiei.

Crina Sârb, purtător de cuvânt IPJ Bistrița-Năsăud: "Fiica ei, elev[ în clasa a patra, ar fi fost agresata fizic de către învăţătorul acesteia. În cauză s-a deschis dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă."

Învăţătorul lucrează de 46 de ani în învăţământ. S-a pensionat în urmă cu 3 ani, însă după un an de pauză s-a întors la catedră din cauză că nu era disponibil un alt învăţător.

Viorel Popandron, Directorul Şcolii generale Bistriţa Bârgăului: ”A fost alegerea părinţilor. Părinţii sunt foarte mulţumiţi de el. Dânsul probabil nu va mai preda în învăţământ, probabil după asta se va retrage singur, asta a fost cam sfârşitul carierei dânsului în învăţământ."

Fetiţa s-a întors la cursuri şi va fi ajutată de un psiholog şcolar să treacă peste această traumă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
O elevă din Dambovița acuză paznicul liceului că a agresat-o sexual
O elevă din Dambovița acuză paznicul liceului că a agresat-o sexual

O elevă de 17 ani din localitatea dâmboviţeană Răcari îl acuză pe paznicul liceului unde învaţă că a agresat-o sexual, iar poliţiştii au demarat, vineri, o anchetă în acest caz.

Despăgubiri record pentru o elevă din Bacău umilită și șantajată online de un adolescent
Despăgubiri record pentru o elevă din Bacău umilită și șantajată online de un adolescent

Părinții unui adolescent de 17 ani, din Bacău, au fost obligați, prin hotărâre judecătorească, să achite 40.000 de lei daune morale unei eleve de 15 ani, pe care fiul lor a şantajat-o şi umilit-o online.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.