Fostul șef DNA Timișoara s-ar fi sinucis. Soția lui e bolnavă și se trata în străinătate

Dată publicare: 15-03-2019 09:31
Dată actualizare: 15-03-2019 17:51


Fostul şef al DNA Timişoara a murit, vineri dimineaţă, după ce a căzut de la etajul 6 al unei clădiri de birouri. Informaţiile de până acum duc spre ipoteza unei sinucideri.

Tragedia s-a petrecut puţin după ora opt, atunci când procurorul a ajuns la muncă, în clădirea unde este sediul DNA.

Un martor a văzut tot ce s-a întâmplat şi a sunat la 112. La faţa locului au ajuns criminaliştii, care au început cercetarea. A fost deschisă o anchetă pentru moarte suspecta, însă cel mai probabil, vorbim despre o sinucidere.

La scurt timp după incident, DNA a transmis un mesaj de condoleanţe prin care "își exprimă profundul regret pentru încetarea din viață a domnului procuror Tamas Schiffbeck, un bun coleg și un profesionist desăvârșit."

DNA a mai transmis că bărbatul nu ar fi fost vizat de vreo anchetă penală sau disciplinară.

Ce spun martorii

O femeie care mergea spre locul de muncă a văzut tot ce s-a întâmplat şi a sunat la 112.

Tragicul incident s-a produs vineri dimineaţă, puţin după ora 8, când procurorul a ajuns la lucru. Nimic nu prevestea tragedia. Procurorul s-a comportat firesc dimineaţa, spun colegii lui. Nu a durat mult până la tragedie.

Martor: "S-a auzit un zgomot ca şi o spărtură sau probabil că a spart geamul sau a rupt uşa cumva sau ce o fi fost acolo sus. Și când m-am uitat acolo sus, şi când m-am uitat către sus am văzut o umbră.

Tamas Schiffbeck a fost şeful DNA până în 2015, timp în care a instrumentat mai multe dosare, inclusiv pe cel care viza diverse clanuri interlope din oraş sau capii mafiei cerealelor din Banat.

Anterior, a lucrat ca procuror în cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoria Timişoara, Tribunalul Timiş şi Curtea de Apel. Apropiaţii cred că locul tragediei nu a fost ales întâmplător.

Florin Kovacs, avocat: "Îl ştiu de mai bine de 20 de ani, e o mare tristeţe să auzim de un asemenea gest. Tind să cred că are legătură cu locul său de muncă. Mă şochează că este exact după modelul Panait aruncatul de la etaj.

Acest avocat aminteşte de sinuciderea procurorului Cristian Panait, la numai 29 de ani, în primăvara lui 2002. Mulţi au făcut diverse speculaţii privind contextul acestei decizii tragice.

În ceea ce priveşte împrejurările de acum de la Timișoara, se ştie că ferestrele clădirii unde este sediul DNA nu se deschid complet. Cercetările arată că balamalele au fost forţate.

Tamas Schiffbeck avea 48 de ani şi doi copii. Potrivit unor surse, soţia lui ar fi bolnavă şi s-ar afla în străinătate, pentru tratament.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO