O jurista de la Prefectura Buzau, implicata in cazul retrocedarii ilegale de paduri, s-a sinucis. Ce acuzatii i-a adus DNA
Una dintre juristele Prefecturii Buzau, audiata de procurorii DNA Ploiesti in cazul unei retrocedari ilegale de padure, s-a sinucis in curtea casei sale.
Luminita Ionescu, de 57 de ani, a fost sefa grupului de lucru de pe langa Comisia Judeteana de Fond Funciar. Saptamana trecuta, a fost audiata intr-un dosar in care sunt deja arestati preventiv fostul prefect Paul Beganu, omul de afaceri Gheorghe Ceteras, avocatul acestuia si un angajat al Romsilva.
Luminita Ionescu, fosta sefa a Comisiei pentru Reconstituirea Dreptului de Proprietate din Buzau, avea 57 de ani si o fata studenta in Capitala. Acum, locuia cu mama ei, cea care a si gasit-o fara suflare, la prima ora, in curtea casei.
Lenuta Stoicescu, vecina: "A venit mama ei la mine... 'Vino repede, ajuta-ma ca am gasit-o moarta'. Am vorbit cu fata si nu parea sa aiba vreo problema."
Gestul femeii de a-si lua viata vine dupa ce acum doua saptamani a fost audiata de procurorii DNA in cazul retrocedarilor ilegale de paduri, in calitate de fosta sefa a Comisiei pentru Reconstituirea Dreptului de Proprietate. Luminita Ionescu, consiliera, a fost ridicata, spun colegii ei, de la birou si dusa la audieri, fiind suspecta in acest dosar si cercetata pentru instigare la abuz in serviciu.
Mariana Buleandra, prefect Buzau: "Suntem socati de ce s-a intamplat. Dupa ce a fost audiata nu s-a plans, pentru ca era o persoana puternica. Era un pic mai depresiva, dar am crezut ca din cauza serviciului".
Luminita Ionescu era cercetata in dosarul DNA care ancheteaza retrocedarile ilegale a peste 5000 de hectare in care sunt implicati fostul prefect al Buzaului, Paul Beganu, omul de afaceri Gheorghe Ceteras, dar si un angajat Romsilva.
Anchetatorii spun ca in calitatea ei de sefa a Comisiei de Expertiza a Retrocedarilor ar fi trebuit, impreuna cu prefectul de atunci, Beganu, sa atace decizia tribunalului care ii restituia omului de afaceri Ceteras padurile.
Cele 5000 de hectare de padure au fost vandute imediat de Ceteras cu 20 de milioane de euro unei firme germane care a si taiat padurea. Ceteras a cumparat drepturile litigioase cu 5 milioane de euro de la un pensionar din Bucuresti.