Femeie ucisă de soț sub ochii copiilor, din cauză că nu a vrut să se alăture grupării Stat Islamic

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Val islamic
iStock

Un bărbat din Australia a fost condamnat la închisoare pe viață, după ce și-a înjunghiat mortal soția în fața celor trei copii, din cauză că nu a vrut să meargă în Siria și să se alăture grupării Stat Islamic.

Bărbatul în vârstă de 30 de ani a pledat vinovat pentru acuzația de omor. Soția acestuia, în vârstă de 27 de ani, a fost înjunghiată mortal în locuința din Mebourne, în iulie 2016, fiind lăsată de soț să sângereze până la moarte. Unul dintre copii le-a spus anchetatorilor că „trupul mamei lor era o baltă de sânge” după atac, conform Newsweek, care citează ABC News.

După ce a ucis-o, bărbatul i-a ascuns trupul în portbagajul mașinii, după care i-a luat pe copii și a condus spre un câmp, unde i-a abandonat trupul femeii. Cei trei minori, cu vârste între 2 și 6 ani, le-au spus anchetatorilor că după aceea tatăl i-a dus la cofetărie. Rănile au fost atât de numeroase încât poliția nu a putut să o identifice imediat și a fost nevoie de probe ADN pentru a-i confirma identitatea.

Din rezultatele autopsiei a reieșit că și înainte să fie ucisă, femeia ar fi fost abuzată constant de soț, iar cu șase luni înainte de crimă el i-ar fi tăiat o mână.

Potrivit anchetatorilor, atacatorul i-ar fi spus cumnatului său că a avut un conflict cu soția, din cauză că el dorea să se alăture luptătorilor ISIS din Siria.

„Ideea că un copil poate descrie modul în care tatăl i-a ucis mama este dincolo de orice. Crima va avea un impact asupra copiilor pentru tot restul vieții”, a spus judecătorul Lex Lasry, precizând că atacul a fost unul „grotesc”, precedat de „luni, dacă nu ani, de violență fizică”.

Potrivit 9News, femeia s-a mutat din Liban în Australia pentru o căsătorie aranjată. Odată căsătorită, ea s-a îndepărtat de familie și prieteni, fiind controlată strict de șoț. El nu-i permitea să vorbească liber, decidea cu ce să se îmbrace și nu-i lăsa pe copii să meargă la școală. În 2011, el s-a căsătorit cu o a doua femeie. Aceasta le-a spus judecătorilor că bărbatul era paranoic, crezând că prima lui soție e îndrăgostită de fratele său.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO