A vrut să elibereze sufletele celor dragi - este explicaţia halucinantă oferită anchetatorilor de omul de afaceri din Braşov, care şi-a ucis soţia şi cei doi copii - un băiat de 13 ani şi o fată de 18.

Individul - aflat acum în arest - a fost audiat preţ de câteva ore şi a povestit cum a premeditat totul. Bărbatul pare tulburat de o experiență religioasă, spun surse din anchetă, şi va fi supus şi unui examen psihiatric.

Cu hainele pline de sânge, Florin Mircea Buliga a intrat în sediul poliţiei Braşov şi a mărturisit că şi-a ucis soţia şi cei doi copii. Declaraţia sa a fost în scurt timp confirmată de autorităţi. Criminaliştii au găsit trupurile în apartamentul familiei.

Asasinul a recunoscut tripla crimă, dar şi faptul că şi-a premeditat gestul. A aşteptat ca toţi ai lui să adoarmă şi i-a atacat rând pe rând.

Vecină: "Am auzit nişte ţipete de copil pe care eu am învinuit copilul de alături de apartamentul lor. E o fetiţă mică care tot țipă în general şi e aşa mai agitată. Sunt şocată acuma când am aflat."

Gabriela Dinu: "S-a prezentat la sediul IPD de poliţie Braşov anunţând că şi-a asasinat soţia şi cei doi copii, o fată de 18 ani şi un băiat de 13."

În ultima perioadă, individul mergea la o mănăstire, pentru că - spun apropiaţii - se simţea apăsat de păcate. Buliga a fost la Mănăstirea Şinca Veche din judeţul Braşov, apoi, după cum spun anchetatorii, ar fi încercat să sinucidă. Pe corpul său au fost găsite răni. Ulterior, s-a răzbunat pe nevinovaţii din jur, dar le-a spus anchetatorilor că:

"Acum familia lui este bine şi până acum nu era". "Viaţa este rea" a continuat suspectul şi a făcut mai apoi referire la teoria îngerilor, dar şi la conceptul de expansiune a conştiinţei.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Gelozie, posibil complexat sexual a vrut să îşi elimine soţia, dar şi sămânţa ei. A mers la mănăstire înainte pentru a căuta un semn de la divinitate şi pentru că nu l-a primit s a crezut suprem şi a zis că poate să omoare. Faptul că s-a predat înseamnă că a retrăit crimă."

Soţii Buliga locuiau de puţină vreme într-un bloc nou, la intrarea în Braşov. Erau educaţi şi înstăriţi. Cei doi conduceau împreună o afacere, un centru de sănătate. El era kinetoterapeut, iar ea contabilă.

Fiica lor, de 18 ani, era elevă la cel mai bun liceu din Braşov şi avea rezultate şcolare excepţionale.

Monica Schiller, psiholog şcolar: "Ioana a fost un copil foarte bun, foarte cuminte. Tot ceea ce ştim e că totul mergea bine în familia lor. E şocant! Pentru noi e uluitor ce s-a întâmplat, copiii sunt în stare de şoc, noi profesorii suntem în stare de şoc."

O familie retrasă care poza într-o familie fericită, povestesc vecinii.

Gabriel Diaconu, psihiatru: "Putem să vedem crima asta ca fiind o serie de fapte de violenţă care nu numai că ele cauta să anihileze femeia ca parteneră de viaţă, dar şi produsul relaţiei cu femeia, astfel încât vorbeşte şi de nevoia lui de a contempla ceea ce a făcut, dar nu cu regret. Aici nu putem vorbi de regret."

Acum bărbatul este în arest. El va fi supus unei expertize psihiatrice.