Explozie în Bacău, după ce un muncitor a lovit un obuz. Un mort şi doi răniţi

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
explozie Bacau
ISU

Un muncitor a murit şi alţi doi au fost răniţi grav în localitatea Asău din judeţul Bacău.

UPDATE 23:00 Potrivit autorităţilor, muncitorii ar fi fost doar 5 şi ar fi plecat în pădure în timpul liber. Au revenit în jurul orei 17.00. Unul dintre ei, de 26 de ani, a găsit un proiectil de 75 mm din cel de-al Doilea Război Mondial si l-a lovit de lama unui utilaj forestier. Tânărul a decedat pe loc.  Procurorii au declanşat cercetările. 

UPDATE 21:00 Informaţia privind decesul unui al doilea muncitor s-a dovedit incorectă. 

Un elicopter SMURD de la Galaţi a fost trimis să preia una dintre victimele exploziei de la exploataţia forestieră din comuna Asău, judeţul Bacău. "În zonă s-au trimis elicopterele SMURD Iaşi şi Bacău. Pacienţii, doi bărbaţi, vor fi aduşi la Iaşi, unul cu amputaţie completă şi incompletă a ambelor mâini şi şoc hemoragic şi celălalt cu multiple plăgi contuze cu schije în ele", au declarat reprezentanţii Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului "Sfântul Spiridon" Iaşi.

Expozia a avut loc la o exploatare forestieră din Maieruş, comuna Asaău. Un muncitor a lovit cu un ciocan un proiectil din al Doilea Război Mondial, chiar lângă locul unde colegii lui luau masa. 

În urma exploziei, trei muncitori au fost grav răniţi - unul a rămas fără o mână, unul cu un picior sfârtecat iar unul are răni la abdomen.

Ulterior, unul dintre muncitori 27 de ani a decedat, iar ceilalți 2 răniți au fost luați de ambulanțe și duși pe stadionul comunal, pentru a fi preluați de elicopterul SMURD și duși la Iași. Ambii se află în stare critică. 

"În urma exploziei, o persoană în vârstă de 27 de ani a decedat, iar alte două au fost rănite şi vor fi preluate de un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă şi o ambulanţă şi transportate în zona Stadionului Asău, de unde vor fi preluate de un elicopter SMURD. Una dintre persoanele rănite a suferit o amputaţie de membru superior stâng şi multiple plăgi provocate de schije, iar cealaltă victimă rănită are artera femurală afectată, o plagă de torace şi răni în zona genitală. Urmează să se stabilească ce s-a întâmplat, ce element a explodat şi dacă acesta a fost lovit în timpul lucrărilor sau în mod intenţionat de unul dintre muncitori", au precizat reprezentanţii ISU Bacău. 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO