Cum s-a ajuns la crima oribilă din Sibiu. "De la Deva a sunat că a omorât-o"

14-02-2021 17:43


Un nou caz de crimă atrage atenția asupra femeilor lipsite de apărare în fața agresorilor.

O tânără care urma să împlinească 31 de ani luna viitoare a fost ucisă de fostul iubit, deși victima obținuse un ordin de protecție, iar suspectul nu ar fi trebuit să se apropie de ea. Dar individul, care locuia în același bloc, a acostat-o pe palier și în scurt timp i-a luat viața. După câteva ore, convins de fratele său, bărbatul s-a predat și a recunoscut crima.

Cei doi locuiau în acelaşi bloc, într-un cartier rezidenţial de la marginea Sibiului. După ce s-au despărţit, bărbatul de 42 de ani obişnuia să îşi urmărească fostă iubită. Femeia s-a plâns ca o hărţuia şi o acosta în scară de câte ori avea ocazia. Aşa s-ar fi întâmplat şi sâmbătă seara, când individul a reuşit să intre după ea în apartament şi să o omoare.

După crimă, individul a a plecat la Deva, la fratele său, dar acesta l-a convins să se predea. Tânăra era deja moartă când au intrat poliţiştii în apartament.

„De la Deva i-a sunat că a omorât-o pe ea. Că el s-a predat. S-au certat, au fost prin tribunale, asta ştiu, că mai povestea el. Zicea: mă judec acum cu ea. Mă aveam foarte bine cu el şi cu ea" spune un vecin.

Bărbatul, şofer de TIR, şi-a cunoscut iubita în urmă cu un an. Şi-au cumpărat apartamente în acelaşi bloc, la acelaşi etaj. Dar la scurt timp, individul, orbit de gelozie, a devenit violent. Iar fata a obţinut la sfârşitul anului un ordin de protecţie, valabil până în vară, dar asta nu l-a oprit. Cunoscuţii spun că suspectul montase o cameră de supraveghere pe peretele exterior al apartamentului ca să-şi spioneze fosta iubită.

Vecin: „Îi cunoşteam, nu-mi dau seama cum s-a întâmplat, poate o greșeală. S-au mai certat, a mai fost poliţia pe aici, s-au mai certat. Nu ne-am băgat, nu ştiam mai multe. Şi dacă mă întâlneam cu ei pe afară vorbeam cu totul şi cu totul altceva, nu de relaţie sau ceva"

„Mă aveam bine şi cu el, şi cu ea. S-au certat mai demult. Nu-mi vine să cred. I-am ajutat pe poliţişti. Nu ştiau ce să facă, să o spargă, săracii (ușa. n.r.). Au dat nişte telefoane. Uite, pe aici au intrat, le-am desfăcut gardul, ăla e apartamentul, a pus scara şi s-au urcat pe balcon, au spart geamul" a povestit un alt vecin.

Tânăra are un băiat de patru ani, dintr-o altă relaţie. L-a dus la bunici chiar înainte să meargă aseară acasă.

Anul trecut, peste 45.000 de persoane au fost victime ale violenţei domestice, iar poliţiştii au emis peste 8.300 de ordine de protecţie provizorii. Aproape tot atâtea ordine de protecţie au fost emise şi de instanțe.


VIDEO PROTVPLUS.RO