Copil din Neamț dat dispărut, găsit de salvatori. Povestea tulburătoare a micuțului

05-02-2021 08:18


Dispariția unui băiat de 10 ani din Neamț a scos la lumină o poveste tulburătoare. Copilul nu a mai fost văzut de părinți de miercuri, la prânz. Iar familia a dat alarma joi dimineață, când au și început căutări disperate.

 

Cel mic a fost găsit joi seară. Însă bucuria nu a ținut mult. Salvatorii au aflat că băiatul a plecat de acasă de teama tatălui, care l-ar fi bătut.

Echipaje de polițiști, pompieri și jandarmi, dar și voluntari au împânzit ulițele satului. Toți au pornit în căutarea băiatului de 10 ani, de care părinții nu mai știau nimic de miercuri. Copilul a fost găsit după lăsarea întunericului ascuns într-un pod.

Ilie Cristian Timoficiuc, voluntar Rescue 4x4: "Era în grădina bunicului, ascuns într-o magazie cu fân, speriat și înfometat. Prima lui solicitare a fost să nu îl ducem acasă, oriunde l-am duce, să nu îl ducem acasă”.

Nu mică le-a fost mirarea salvatorilor când au aflat povestea copilului, care susține că tatăl l-a bătut pentru că s-a jucat în curte cu chibrituri și se teme să se întoarcă acasă.

"Într-o zi mă bătea cu mătura peste picioare. A venit mama și s-a băgat între noi și a început să o bată și pe ea”.

"Măi, ce vânătăi are, măi, frate!”.

Dimitrie Mocanu, purtător de cuvînt IPJ Neamț: "Minorul a fost audiat în prezența unui asistent social, ulterior acesta fiind preluat de către lucrători din cadrul DJASPC Neamț. În cauză polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului”.

Vineri, părinții sunt așteptați la audieri.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO