Poliţiştii şi voluntarii îl caută pe băiatul de 13 ani din Cluj care a dispărut de acasă. Apelul disperat al mamei

×
Codul embed a fost copiat

Poliţiştii şi voluntarii au continuat să îl caute şi noaptea trecută pe băiatul de 13 ani care a dispărut miercuri, din localitatea Floreşti de lângă Cluj-Napoca.

 

 

Lucian a plecat de acasă să îşi cumpere dulciuri, iar de atunci n-a mai răspuns la telefon. Ultimele imagini cu el au fost surprinse de camerele de supraveghere instalate într-un autobuz.

Mama a lansat un apel, către fiul ei, să se întoarcă acasă.

Citește și
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Luci, mama, dacă mă vezi, te rog frumos să vii acasă. Te iubeşte mami şi te rog să vii acasă cât de repede. Vă rog frumos, care îl vedeţi, vă rog să mă sunaţi, să ne spuneţi”. 

Autorităţile au primit aproximativ zece telefoane de la persoane care spuneau că l-au văzut pe băiat, însă, din păcate, nicio informaţie nu a fost corectă. Zeci de voluntari au plecat iarăşi pe străzi, în căutarea copilului.

Ciprian Vaida, voluntar: ,,Am încercat să urmărim toate informațiile și toate ideile pe care le-am avut despre locurile în care ar putea să găsească adăpost. Ne gândim și la familie, și la copilaș, care știm că are probleme de sănătate și nu am vrea să se întâmple ceva cu el.”

Polițiștii și voluntarii au extins căutările prin tot oraşul şi au cerut ajutor şi colegilor din judeţele învecinate. Mama copilului dispărut spune că în ultimul timp petrecea foarte multe ore la calculator, pe lângă scoala online. Aceasta spune că băiatul are conturi pe reţelele de socializare însă pentru că ea nu are acces, nu a reuşit să verifice cu cine a vorbit în ultimele zile.

A fost verificat istoricul telefonului mobil iar în ultimele zile, nu a fost făcut niciun apel. În tot acest timp, voluntarii, dar şi mai multe rude, încearcă să ia legătura cu câţi mai mulţi colegi şi prieteni, în speranţa că vor obţine noi informaţii. Familia speră să îl găsească cât mai curând, mai ales că băiatul are nevoie şi de tratament.

În imaginile surprinse în autobuzul de pe ruta Cluj-Napoca -Baciu, se vede că băiatul vorbeşte cu şoferul autobuzului. Se pare că l-ar fi întrebat cum ajunge la gară.

Lucian este elev în clasa a şaptea şi urmează un tratament psihiatric. Miercuri, şi-a anunţat mama că merge la un magazin din apropierea blocului, dar a dispărut fără urmă.

Elena Ghirișan, mama băiatului: "Numai 3 lei 50 avea la el. Măcar dacă avea bani la el, îşi cumpăra un corn, un sandwich, un hamburger. Şi nici nu e îmbrăcat în haine de iarnă. E în adidaşi şi geacă de toamnă şi o bluziţă cu glugă(...) Discuţii nu am avut, era voios, binedispus, s-a jucat cu sora lui. Nu avea motiv să plece, nu s-a certat cu mine, cu taică-său. Fiecare minut contează pentru mine. Mă gândesc, e frig noaptea, ce face, unde doarme. Sunt foarte multe ore ".

Imediat, în noaptea dispariţiei, poliţiştii au început căutările, ajutaţi de voluntari şi de familie.

Andreea Vișan, purtător de cuvânt IPJ Cluj: „ Pe parcursul acestor zile au existat cetățeni care, prin apelarea numărului unic de urgență 112, au furnizat informații cu privire la diferiți minori a căror semnalmente corespundeau cu cele ale minorului căutat, însă în urma verificărilor efectuate de polițiști, aspectele sesizate nu s-au confirmat.”

Părinţii sunt despărţiţi, dar băiatul, care locuieşte cu mama, se înţelege bine şi cu tatăl lui. Chiar urma să îşi petreacă vacanţa la el.

Bunicii băiatului: "Trebuia să vină ieri să-l ducă. Pe când o venit, copilul era deja dispărut. Şi l-a căutat şi taică-său".

Copilul a fost căutat în zona gării, dar şi în pădurile din zonă.
Echipajele folosesc câini de urmă, cai şi camere de termoviziune. Au verificat subsolurile blocurilor aflate în construcţie şi scările de bloc, unde s-ar fi putut adăposti băiatul.

Levente Lazok, voluntar: "Am verificat dacă nu doarme în vreo maşină, un semn era că se abureşte geamul maşinii respective. Avem trei câini de urmărire, de salvare, o să ne ajute. Când şi cât de repede îl găsim poate să fie vital pentru viaţa omului".

Agenţii de pază din supermarketurile din Cluj au fost rugaţi să fie vigilenţi şi să anunţe dacă îl zăresc pe băiat.

Alexandra Luca purtător de cuvânt IPJ Cluj: "În vederea localizării și depistării minorului au fost alertate toate echipajele și efectivele aflate în teren, de la nivelul tuturor unităților aflate în subordinea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Secțiile Regionale de Poliție Transporturi sau alte Inspectorate de Poliție din țară".

Noaptea, temperaturile sunt foarte scăzute, aşa că orice minut contează.

 

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Căutări de amploare în judeţul Cluj. Un băiat în vârstă de 13 ani a dispărut de acasă
Căutări de amploare în judeţul Cluj. Un băiat în vârstă de 13 ani a dispărut de acasă

Căutări de amploare în judeţul Cluj după ce un băiat în vârstă de 13 ani din comuna Floreşti a dispărut miercuri de acasă.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General

Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, este audiat de procurorii Parchetului General în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.  

Primul stat NATO care anunță că este „pregătit să trimită trupe în Ucraina”. Amenințarea Moscovei
Primul stat NATO care anunță că este „pregătit să trimită trupe în Ucraina”. Amenințarea Moscovei

Una dintre țările membre ale Alianței Nord-Atlantice (NATO) a declarat că este gata să-și trimită soldații în Ucraina pentru instruire. Între timp, Moscova a trecut la amenințări.

Ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe. Zonele lovite de furtuni. HARTĂ
Ploi torențiale, grindină și vijelii în mai multe județe. Zonele lovite de furtuni. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare cod galben de furtuni, valabilă, până la ora 23:00, în mai multe zone din ţară.