Ce s-a întâmplat cu temutul criminal britanic prins în Cluj. I-a tăiat gâtul unui bărbat

Ultima actualizare: 06-04-2019 10:11

Shane O'Brien, de 31 de ani, a fost pus sub acuzare vineri seara după ce a ajuns în Regatul Unit ca urmare a extrădării sale din Romania, a declarat Metropolitan Police.

Britanicul Shane O’Brien, unul dintre cei mai căutați fugari din Regatul Unit, a fost prins pe 23 martie de polițiștii din Cluj-Napoca. O'Brien a sosit, sub escortă, pe Aeroportul Heathrow vineri seara. El urmează acum să se prezinte sâmbătă la Curtea Magistraţilor din Westminster.

Josh Hanson, din Kingsbury (nord-vestul Londrei), a fost înjunghiat mortal în The Re Bar din cartierul Hillingdon, în octombrie 2015. El a fost găsit cu o rană gravă la gât şi a fost declarat mort la faţa locului. Localul figurează acum ca închis definitiv.

O examinare post-mortem a stabilit că decesul a fost cauzat de hemoragie, inhalare de sânge şi o rană provocată prin tăiere la nivelul gâtului.

Cum a scăpat temutul criminal britanic de poliţie

La scurt timp după atac, O’Brien a fugit din Mare Britanie cu un zbor privat. În 2017, a fost arestat în Praga, după ce a fost prins cu documente false, provenind din Italia. Cu toate acestea, el a fost eliberat de polițiști înainte ca ei să îi descopere adevărata identitate.

Poliția Metropolitană anunțase că va oferi 50.000 de lire persoanelor care oferă informații ce duc la prinderea acestuia. 

Shane O’Brien a fost prins în timp ce mergea relaxat pe o stradă din Cluj-Napoca. Când a fost încătuşat, autorităţile române au descoperit că avea acte false de identitate.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO