Ce au auzit vecinii înainte ca fata de 16 ani să îl ucidă pe bărbatul care a vrut să o violeze, în Piatra Neamț

×
Codul embed a fost copiat

Procurorii din Piatra Neamţ audiază o adolescentă de 16 ani care a ucis într-un apartament din oraş un bărbat care - spune ea - ar fi sechestrat-o şi încercat să o violeze.

Fata ar fi intrat în legătură cu victima pe internet, unde el i-ar fi oferit un loc de muncă. Apoi ar fi invitat-o să discute oferta în locuinţă în care locuia cu chirie.

După crimă, tânăra a anunţat întâmplarea la 112. Poliţiştii au ajuns la ea după aproape o oră de la apel şi după ce au spart şi uşa la un apartament vecin. 

În spatele unei uşi, sigilată de poliţie, adolescenta de 16 ani ar fi fost sechestrată mai multe ore de bărbatul pe care l-a ucis. El ar fi ademenit-o acolo cu promisiunea unui loc de muncă, în urma unui anunţ postat pe Internet.

În apartamentul de la etajul 4, pe care victima îl închiriase de curând, cei doi ar fi trebuit să discute oferta de angajare. În schimb, bărbatul ar fi încercat să o violeze pe adolescentă, a povestit ea în fața procurorilor. Vecinii au auzit zgomote suspecte dar niciunul nu a intervenit.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Ana Botez, vecină: "Era ora 1 şi am auzit ţipăt de copil. Aşa, era un ţipăt de copil."

Ștefan Mustață, vecin: "O femeie de la 8 a auzit ţipând: "mă omoară, săriţi, ajutor". Când a venit poliţia şi a spart uşa au găsit fata într-o cameră şi băiatul mort în altă cameră."

Adolescenta l-ar fi înjunghiat mortal pe bărbat când încerca să fugă din apartamentul lui, ca să scape de agresiunea sexuală. A sunat apoi la 112 şi a povestit că s-a ascuns într-o cameră.

Luminița Rozoschi, asistent-șef Ambulanța Neamț: "Am fost anunţaţi la 01:01 pentru un caz în care o victimă a fost agresata şi sechestrata într-o locuinţă."

Poliţiştii au ajuns la locul indicat de faţă după aproape o oră. Înainte luptătorii SIAS au spart uşa unui vecin.

Andrei Constantin, vecină: "Au căutat pe sub masă pe sub pat, aţi sechestrat o femeie?"

Ramona Ciofu, IPJ Neamț: "Deoarece persoana se afla în stare de şoc şi nu putea oferi detalii concrete cu privire la locaţia în care se afla poliţiştii au intervenit în două locaţii aflate pe acelaşi etaj al imobilului respectiv."

Părinţii spun că adolescenta a plecat săptămâna trecută de acasă şi după ce au anunţat poliţia, s-a întors. Luni, fata le-a spus că merge să îşi viziteze o verişoară.

Mama adolescentei: "A zis că pleacă până la nepoata mea. Facebook, nu ştiu de unde a avut telefon.”
Reporter: “Nu v-a zis că vine la Piatra?”
Mama adolescentei: “Nu. M-a sunat nepoata şi a spus că a sunat şi a omorât un om."

Reporter: "Fata v-a zis ceva despre bărbatul ăsta?
Tatăl adolescentei: “Nu. Că îl cunoştea, că voia să o angajeze. Absolut nimic."

Pentru că fata este minoră - procedura de anchetă este specială - la ea participa părinţii şi un psiholog. Specialiştii urmează să facă şi o expertiză criminalistică pentru a stabili dacă a fost într-adevăr legitimă apărare.

Gabriela Groza, psiholog judiciar: "Aceasta disproporţie între atac şi contraatac este judecată prin prisma a ce ar fi putut face un om într-o astfel de situaţie, dar reacţia ei nu este una anormală, pentru că în momentul în care te sperii foarte tare şi nu ai nici o altă soluţie, primul instinct este cel de conservare, de supraviețuire."

Bărbatul ucis de adolescentă avea 41 de ani. Nu era căsătorit, iar părinţii ştiau că nu are o iubită. Până de curând lucrase la o firmă care transporta persoane în străinătate şi avea un atelier de reparaţii auto.

Horațiu Tobu, prietenul victimei: "Nu cred că ar fi în stare să violeze un copil, de 16 ani. Nu ştiu ce să zic, ce s-o fi întâmplat acolo."

Anchetatorii continuă cercetările în dosarul de omor.

Articol recomandat de sport.ro
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Bye, Rangers! Ianis Hagi nu revine în Scoția. "Acord total" cu noul club
Citește și...
Bărbat omorât în Piatra Neamț de o fată de 16 ani pe care încerca să o violeze
Bărbat omorât în Piatra Neamț de o fată de 16 ani pe care încerca să o violeze

O fată de 16 ani l-a înjunghiat mortal pe un bărbat de 41 de ani, luni noapte, în apartamentul acestuia, iar adolescenta susţine, în fața anchetatorilor, că ar fi fost în autoapărare.

Recomandări
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja
Împreună, dar despărțiți. Alianța PSD-PNL îi aruncă în lupta pentru Primăria Capitalei pe Firea și Burduja

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu va mai fi candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Decizia a fost luată de Coaliție după o ședință maraton, care a durat peste 14 ore. 

Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență
Kievul se mai și refuză. Statele NATO care nu vor să furnizeze Ucrainei arma pe care o cere cu insistență

În așteptarea ajutorului american, Kievul face presiuni la nivel european pentru a obține sisteme de apărare anti-rachetă. Ucraina are nevoie urgentă de șapte astfel de baterii și, până acum, a obținut un angajament și multe promisiuni.

Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund
Sondaj INSCOP: Alianța PSD-PNL conduce detajat în intenţii de vot la alegerile europarlamentare. Cine ocupă locul secund

Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna aprilie, la comanda News.ro.