Caz șocant la Galați. Patru căței au fost uciși de un angajat al primăriei, când veterinarul era la masă
Caz de o cruzime fără margini, la adăpostul pentru câini fără stăpân al primăriei din Galaţi. Membrii unei asociaţii pentru protecţia animalelor reclamă faptul că un angajat al padocului ar fi omorât patru căţei, care se aflau sub tratament medical.
Cazul a fost reclamat la poliţie şi, pe numele bărbatului de 48 de ani, acuzat că ar fi ucis cei 4 pui, a fost deschis un dosar penal.
Fapta de o cruzime greu de descris s-a petrecut în urmă cu două seri. Medicul veterinar al asociaţiei pentru protecţia animalelor le asigura puilor un tratament intravenos şi toate semnele arătau că s-ar putea însănătoşi, pentru ca, mai apoi, să fie daţi spre adopţie.
Anca Tomescu, preşedinte Animal Society: „Este vorba despre patru pui de câine pe care angajatul i-a omorât. Cei patru se aflau în tratament. Medicul veterinar de la Animal Society avea grijă de ei. Când acesta a fost plecat în pauza de masă, angajatul i-a omorât. Am demarat o anchetă, am angajat avocat."
Primele date arată că bărbatul care a fost în stare de o asemenea cruzime ar fi un angajat al serviciului primăriei din Galaţi. Şefii lui spun că nu a mai avut un astfel de comportament faţă de animalele din padoc. După ce a omorât căţeii, el nu a mai venit la serviciu.
Petrică Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „Este un eveniment regretabil, pe care îl condamnăm cu toată fermitatea şi avem convingerea că persoana care se face vinovată de această faptă va răspunde în faţa legii. La acest moment, se află în derulare atât o anchetă internă, cât şi o anchetă a poliţiei."
Comisar-șef Gabriela Costin, IPJ Galaţi: „Acesta este cercetat acum pentru fapta de ucidere cu intenţie, fără drept, a animalelor şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cuprinsă între trei luni şi un an închisoare, sau amendă penală."
Asociaţia pentru protecţia animalelor, în parteneriat cu alte organizaţii şi cu primăria, desfăşoară la Galaţi, de la începutul anului 2019, un proiect-pilot unic în Europa care are drept obiectiv gestionarea populaţiei de câini. Proiectul include ample campanii de sterilizare şi acțiuni de informare și de conștientizare, și este prevăzut să dureze până la sfârșitul anului 2021.