Caz șocant la Galați. Patru căței au fost uciși de un angajat al primăriei, când veterinarul era la masă

Ultima actualizare: 16-10-2020 15:24

Caz de o cruzime fără margini, la adăpostul pentru câini fără stăpân al primăriei din Galaţi. Membrii unei asociaţii pentru protecţia animalelor reclamă faptul că un angajat al padocului ar fi omorât patru căţei, care se aflau sub tratament medical.

Cazul a fost reclamat la poliţie şi, pe numele bărbatului de 48 de ani, acuzat că ar fi ucis cei 4 pui, a fost deschis un dosar penal.
Fapta de o cruzime greu de descris s-a petrecut în urmă cu două seri. Medicul veterinar al asociaţiei pentru protecţia animalelor le asigura puilor un tratament intravenos şi toate semnele arătau că s-ar putea însănătoşi, pentru ca, mai apoi, să fie daţi spre adopţie.

Anca Tomescu, preşedinte Animal Society: „Este vorba despre patru pui de câine pe care angajatul i-a omorât. Cei patru se aflau în tratament. Medicul veterinar de la Animal Society avea grijă de ei. Când acesta a fost plecat în pauza de masă, angajatul i-a omorât. Am demarat o anchetă, am angajat avocat."

Primele date arată că bărbatul care a fost în stare de o asemenea cruzime ar fi un angajat al serviciului primăriei din Galaţi. Şefii lui spun că nu a mai avut un astfel de comportament faţă de animalele din padoc. După ce a omorât căţeii, el nu a mai venit la serviciu.

Petrică Pațilea, purtător de cuvânt Primăria Galaţi: „Este un eveniment regretabil, pe care îl condamnăm cu toată fermitatea şi avem convingerea că persoana care se face vinovată de această faptă va răspunde în faţa legii. La acest moment, se află în derulare atât o anchetă internă, cât şi o anchetă a poliţiei."

Comisar-șef Gabriela Costin, IPJ Galaţi: „Acesta este cercetat acum pentru fapta de ucidere cu intenţie, fără drept, a animalelor şi, dacă va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă cuprinsă între trei luni şi un an închisoare, sau amendă penală."

Asociaţia pentru protecţia animalelor, în parteneriat cu alte organizaţii şi cu primăria, desfăşoară la Galaţi, de la începutul anului 2019, un proiect-pilot unic în Europa care are drept obiectiv gestionarea populaţiei de câini. Proiectul include ample campanii de sterilizare şi acțiuni de informare și de conștientizare, și este prevăzut să dureze până la sfârșitul anului 2021.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!