Caz înfiorător în Iași: un tată e acuzat că și-a violat fetița de 13 ani, după plecarea soției

18-12-2019 16:49

Caz înfiorător într-o comună din judeţul Iaşi: o copilă de 13 ani, lăsată în grija tatălui după divorţul părinţilor, ar fi fost violată de tatăl ei.

Biata fată le-a povestit anchetatorilor că a reuşit să scape din mâinile bărbatului cu ajutorul fratelui ei mai mare. Iar vecinii sunt revoltaţi că, în ciuda apelurilor făcute de ei, cei de la Protecţia copilului au venit în inspecţie abia acum. Cei doi fraţi sunt acum într-un centru social, iar poliţiştii continuă ancheta.

Vecinii spun că, marți seară, tatăl ar fi venit acasă beat, după obicei, şi i-a luat la bătaie pe cei doi copiii rămaşi în grija lui după divorţ.

Într-o criză de furie, a abuzat-o sexual pe copilă de 13 ani, spun anchetatorii. Traumatizată, copila a cerut ajutor, iar fratele ei cu un an mai mare a încercat din răsputeri să o salveze. A fost bătut şi, abia după ce tatăl s-a potolit, cei doi au reuşit să fugă de-acasă.

Vecină: "Aseară a venit fetiţa la mine şi mi-a cerut telefonul să sune o rudă. Nu mi-a zis ce s-a întâmplat, dar i-am văzut fugind prin grădină cu sacosele cu hain. Ne-a spus că a violat-o, nu am auzit scandal pentru că tatăl a dat muzica tare. Le bătea şi pe mama lui şi pe fosta nevastă".

Apropiaţii familiei spun că după ce mama copiilor, sătulă de scandaluri, a plecat în alt judeţ, copiii au avut de îndurat abuzuri de tot felul.

Vecină: "Este un om foarte rău, face scandal, bate copiii de atâtea ori. Vecină a sunat la protecţia copilului să fie luaţi copiii de aici, a venit de mai multe ori la mine plângând (fetiţa), cred că s-a întâmplat de mai multe ori, dar nu a avut curajul să spună".

Vecina: "A fost aseară poliţia. Mereu este scandal. El bea şi bate copiii".

Cei de la Protecţia Copilului i-au preluat de urgenţă pe copii şi spun că vor intra într-un program de consiliere.

Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt Protecţia Copilului Iaşi: "Aseară a fost apel la Telefonul copilului prin care o minoră anunţa că a fost violată de tatăl sau. Copiii au fost scoşi aseară din familie şi duci în centru de urgenţă"

Tatăl a fost audiat, dar susţine că e nevinovat:

Tatăl fetiţei: "I-am crescut de la 2 ani, nu le-am făcut nimic, nu ne-am certat, am avut un scandal acum o săptămână, nu aseară. Totul e un scandal pornit de rudele fostei neveste".

Ioana Bilea, purtător de cuvânt IPJ Iaşi: "A fost apel pentru infracţiunea de viol. O minoră de 13 ani care ar fi fost violată de tatăl ei".

Anchetatorii aşteaptă rezultatele de la medicină legală, pentru a încheia dosarul.


VIDEO PROTVPLUS.RO