Aproape 50 de oameni au fost răniți după ce 2 trenuri s-au ciocnit în Ploiești

Ultima actualizare: 19-12-2019 07:53

Două trenuri s-au ciocnit frontal miercuri după-amiază, între Ploieşti şi Brazi, iar aproape 50 de persoane au fost rănite în urma impactului.

12 au fost transportate la spital, iar 10 dintre ele se află încă acolo. În accidentul feroviar au fost implicate un tren de marfă şi unul de persoane. Printre răniţi se află şi mecanicii celor două locomotive.

Trenul personal abia plecase din gara Ploieşti Sud şi se îndrepta către Bucureşti, când, în jurul orei 16, a avut loc accidentul. Din primele informaţii reiese că o garnitură de marfă nu ar fi respectat semnalul de oprire şi a intrat frontal în locomotivă primului tren. Pasagerii s-au trezit aruncaţi unul peste celălalt.

Pentru că ambulanțele nu au putut ajunge până la locul impactului, echipajele de salvare au mers pe jos câteva sute de metri până la victime.

În afară de un rănit dus la Bucureşti, alte 11 persoane au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti - 5 femei şi 6 bărbaţi, printre care şi un cetăţean din Columbia.

Violeta Tănase, medic primar UPU Ploieşti: "Toţi au fost aduşi conştienţi, cooperanţi prezentant mai multe contuzii la nivelul cranian, la nivelul membrelor, majoitatea sunt încă în investigaţii."

La faţa locului au fost trimişi reprezentanţii comisiei de anchetă, care vor stabili cauzele exacte care au dus la producerea accidentului feroviar.

Potrivit regulamentului de circulaţie pe calea ferată, în momentul în care luminile de semnalizare arată alb sau albastru, trenul trebuie să înceteze imediat orice manevră. Ori, se pare că în acest caz, unul dintre mecanicii de locomotivă a ignorat pur şi simplu lumina de oprire. Aşa se face ca cele două garnituri au ajuns fata în faţă pe aceeaşi linie ferată, iar trenurile s-au ciocnit frontal. Primul vagon al trenului care transporta 50 de pasageri e distrus aproape în totalitate, iar două vagoane ale trenului de marfă, încărcate, se pare, cu zahăr, au deraiat.

Şi inspectorii ITM au ajuns la locul accidentului feroviar. În urma accidentului, trenurile de călători care asigură legătura între București și Moldova au fost deviate.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO