Caz înfiorător în Cluj. Un tânăr și-a incendiat tatăl după o ceartă banală

Ultima actualizare: 12-01-2022 09:38

Gest șocant făcut de un tânăr de 32 de ani, din județul Cluj. Într-un exces de furie, acesta și-a incendiat tatăl chiar în casa în care locuiau împreună.

Conflictul a început dintr-un motiv banal, băiatul fiind enervat de faptul că tatălui nu i-a convenit cum a redecorat casa. În ajutorul victimei a sărit și sora acestuia care locuiește în vecini, fiind și ea rănită.

Atenție urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Noaptea trecută, în localitatea Dezmir a izbucnit scandalul dintre cei doi. Vecinii spun că între tată și fiu erau deseori certuri, mai ales de când au început construcția casei. Nimeni însă nu credea că se poate ajunge atât de departe. Strigătele de ajutor ale bărbatului i-au alertat pe toți.

Localnic:Eu am auzit că băiatul ăla, feciorul său, ce știu eu...a fost băut, nu mai știu. S-au certat amândoi și a luat benzină și sora bătrânului a sărit și ea acolo să-i despartă și a luat și ea foc. Eu când am auzit am rămas... Cum să-i dea foc tatălui său?

Scandalul ar fi pornit după ce amândoi ar fi stat la un pahar de vorba, discutând despre amenajarea casei. Ideile fiului nu au fost deloc pe placul tatălui.

Un scurt schimb de replici s-a transformat într-o nenorocire.
Când l-a văzut pe bărbat prăbușit la pământ, cu hainele în flăcări, sora lui, care locuiește în apropiere, i-a sărit în ajutor și a încercat să stingă focul. Și ea s-a ales cu arsuri.

Localnic:Au fost salvarea, poliția, pompierii. Munceau, sigur. Unul a lucrat la lemne aici la noi, cum intri în Dezmir.

Bărbatul de 61 de este acum internat la Terapie Intenvisă. Medicii spun că a suferit arsuri grave în zona capului și este conștient. Sora acestuia a suferit și ea arsuri la picioare, dar este în afara oricărui pericol.

Flavia Topan, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență Cluj-Napoca:A fost adus aseară în unitatea de primire de urgențe a spitalului nostru. De acolo a fost transferat pe secția de Terapia Intensivă unde se află și în acest moment. Este conștient. Are arsuri predominant în zona capului și este în curs de evaluare, sub monitorizare și tratament."

Tânărul a fost dus de polițiști, luni seară, la psihiatrie și urmează să fie evaluat de specialiști. Riscă ani buni de închisoare, dacă se va dovedi vinovat de tentativă de omor.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO