Carnagiu în Anglia. 39 de cadavre găsite într-un camion din Bulgaria. Reacția premierului

Ultima actualizare: 23-10-2019 16:45

Poliția din Essex, Marea Britanie, a descoperit miercuri în containerul unui camion venit din Bulgaria, cadavrele a 39 de persoane.

Poliția a fost apelată de serviciul de ambulanță după ce a fost făcută descoperirea în parcul industrial Waterglade din Eastern Avenue, Grays.

Șoferul camionului, un bărbat de în vârstă de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat, relatează BBC.

În containerul camionului pe care îl conducea au fost descoperite 39 de cadavre, dintre care 38 de adulți și un adolescent, susține poliția din Essex.

Cele 39 de victime au fost declarate decedate la faţa locului. Deocamdată nu există informaţii cu privire la originea lor.

Anchetatorii au încercat să identifice victimele, dar spun că va fi un proces îndelungat.

Vehiculul este un camion frigorific, a anunţat miercuri consilierul delegat al Asociaţiei Transportului Rutier, Richard Burnett.

Potrivit presei londoneze, faptul că autovehiculul a intrat în Regatul Unit prin portul galez Holyhead sugerează că a ajuns acolo cu un feribot, dinspre Irlanda, iar apoi a traversat țara pentru a ajunge, în noaptea de marți spre miercuri, în zona industrială de lângă Londra.

În urma înăspririi controalelor de securitate pe coasta Canalului Mânecii, la Dover și Calais, Irlanda ar putea deveni ţară de tranzit pe rutele migraţiei.

Această tragedie „evidenţiază pericolul pe care îl reprezintă mafiile care fac trafic cu imigranţi şi introduc ilegal (în alte ţări) persoane ascunse în camioane”, a mai spus Burnett în faţa presei.

Condiţiile în care au fost găsite aceste persoane sunt „absolut înfiorătoare”, a adăugat Burnett. Camerele frigorifice „sunt obscure (...) şi temperaturile ajung acolo la minus 25 de grade dacă transportă produse congelate'', ceea ce face ca un om să moară foarte rapid într-un asemenea spaţiu, explică acesta.

Tragedia din Essex aminteste de cazul din august 2015, când 71 de migranți au fost găsiți sufocați într-un camion frigorific abandonat pe o șosea din Austria.

În 2018, șeful rețelei de trafic cu migranți, un afgan, și trei complici bulgari, a primit fiecare câte 25 de ani de închisoare.

Boris Johnson se declară „şocat” de incident

Premierul britanic Boris Johnson a făcut apel miercuri, în Parlament, la găsirea şi aducerea în faţa justiţiei a celor vinovaţi pentru moartea celor 39 de oameni descoperiţi fără viaţă într-un camion provenit din Bulgaria la Grays, în comitatul Essex, la est de Londra.

„Ştim că are loc acest gen de trafic. Toţi aceşti traficanţi de fiinţe umane trebuie vânaţi şi aduşi în faţa instanţei”, a declarat Johnson.

„E greu să ne închipuim ce au trăit membrii serviciilor de urgenţă când li s-a cerut să deschidă containerul şi să constate această crimă înfiorătoare”, a adăugat Johnson.

Premierul britanic s-a declarat mai devreme „şocat de acest tragic incident din Essex”, într-un mesaj publicat pe Twitter, dând asigurări că primeşte „permanent informări, iar Ministerul de Interne va lucra îndeaproape cu poliţia din Essex pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat”.

„Gândurile mele sunt la cei care şi-au pierdut viaţa şi la apropiaţii lor”, a mai scris premierul britanic.

„Nu se poate confirma că vehiculul era înregistrat în Bulgaria”

Momentan nu s-a putut confirma dacă vehiculul în care au fost descoperite 39 de cadavre este înregistrat în Bulgaria, a transmis miercuri Ministerul de Externe din Bulgaria, conform agenției bulgare de presă Novinite.

Ambasada Bulgariei din Londra este în contact cu autoritățile britanice pentru a clarifica cazul. De asemenea, un reprezentant al ambasadei s-a întâlnit cu oficiali ai Ministerului de Externe din Londra.

Ambasadorul bulgar Marin Raykov păstrează legătura cu ambasadorul britanic Sofia Emma Hopkins.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO