A fost torturat de muzica. Un delfin a murit din cauza ritmurilor HOUSE ale unui concert de 2 zile

Ultima actualizare: 05-11-2012 08:03
Delfin mort

Expertii din domeniul conservarii mediului inconjurator au acuzat conducerea unui parc marin de uciderea unui delfin, care a fost gasit mort in bazin. Se pare ca, la doar cativa metri de locul in care se afla animalul, a avut loc un party cu muzica house.

Delfinul se numea Shadow si avea doar 8 ani. El a fost gasit mort dupa ce a devenit dezorientat si extenuat din cauza unui festival de muzica tehno-house din apropiere. Culmea este ca reprezentantii ONG-urilor pentru apararea animalelor au avertizat autoritatile din Lipperswil, Elvetia, ca delfinii din parcul Connyland ar putea fi afectati de muzica.

Cu toate acestea, Departamentul Veterinar al autoritatii regionale a sustinut ca facilitatea in care urma sa se desfasoare concertul de muzica tehno era construit in asa fel incat sa nu permita propagarea in exterior a unui zgomot prea mare.

Acum, ONG-urile afirma ca petrecerea de muzica house, care a tinut 2 zile, l-a omorat pe Shadow, dupa ce i-a distrus sistemul imunitar. Mai mult decat atat, activistii pentru drepturile animalelor din germania si Elvetia au inregistrat sunetele provenite de la festival si au constatat ca vibratiile puteau fi simtite cu usurinta in afara locatiei si, prin urmare, in sistemul auditiv al delfinilor.

"Am inregistrat niveluri ale zgomotului care depaseau 100 de decibeli in afara parcului si departe de zona festivalului. Stim insa ca evenimentul a avut loc in apropierea parcului marin. Sunetele captate de delfini sunt comparabile cu cele ale unui ciocan pneumatic la volum maxim. Inainte sa inceapa acest concert am avertizat autoritatile si am cerut oprirea evenimentului."  a declarat Andreas Morlok, membru al unei organizatii pentru protectia animalelor, citat de Daily Mail.

La doar cateva zile dupa festivalul de muzica house-tehno, Shadow a devenit extrem de agitat. Ingrijitorul sau a incercat sa-l calmeze, insa nu a reusit. Cateva minute mai tarziu, delfinul nu a mai putut sa respire, iar inima a incetat sa mai bata.

"Este inacceptabil ca viata animalelor sa fie sacrificata in favoarea unor profituri, sub ingaduinta autoritatilor. Este al saptelea delfin care moare in acest parc marin in numai trei ani. Este complet inacceptabil." - a declarat presedintele organizatiei OceanCare, Sigrid Luber.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO