iOS, Android, BlackBerry sau Windows. Aplicatiile care te ajuta sa-ti gasesti telefonul pierdut

find my phone

Un mic ghid pentru toti posesorii de smartphone pentru care informatiile din telefon sunt extrem de importante.
 

Bucuresti, 2013, undeva prin centru, intr-un taxi. Nu conteaza firma. Prin statie este anuntat ca cineva a uitat intr-o masina cu numarul de inmatriculare B XX XXX, luat de la Piata Unirii pana undeva pe la Piata Presei o punga de cadouri.

Culmea, prin statie mai este anuntat ca “punga nu contine lucruri de mare valoare.” Dupa cateva minute de pauza, o voce groasa de barbat anunta cu ceva resemnare ca e in continuare in zona aia, are punga pe bancheta din spate si, daca o mai vrea, clientul sa vina pana la el.

In fata mea, taximetristul de la volan spune cu un aer de dezamagire: “Baaa, dar chiar n-ai invatat nimic… Prost mai esti.”

Fiind unul dintre cei care si-au uitat telefonul intr-un taxi, recuperarea lui fiind imposibila, am realizat despre ce e vorba pana la urma. Vorba americanului: “finders keepers.”

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Mi-am amintit brusc despre o alta poveste spusa de un taximetrist care dupa ce a gasit telefonul unei cliente pe bancheta din spate, un iPhone, a fost contactat de aceasta ca sa si-l recupereze, primul sau raspuns a fost: “OK, cat esti dispusa sa platesti?”.

Incerc sa redau pe cat de exact posibil argumentul sau: “Spune si tu acum. Daca esti zapacita si iti uiti telefonul intr-un taxi, iar eu sunt baiat bun si mai si raspund la el cand vad ca ma suni apoi, nu ar trebui sa ma rasplatesti si pe mine cu ceva? Am intrebat-o atunci cat costa telefonul. Mi-a spus suma, i-am zis, pai OK, da-mi 60% din pret si e al tau. Mi-a zis ca imi da doar 3 milioane, ca mai mult nu are. Pai ma ia de prost? Daca nu eram eu, nu mai avea deloc telefon acum. Mi-a dat sase jumate pana la urma. Am zis sa nu fiu chiar nesimtit. Oricum, nu asa se face…”

Acum, sa-ti pierzi telefonul chiar nu mai este cea mai mare distractie din lume. Daca asta se intampla acum 8-9 ani, poate ca ai fi trecut mai usor peste, dar pretul unui smartphone, contactele si toate informatiile importante din el fac ca valoarea sa creasca tot mai mult.

Dintr-un simplu gadget, telefonul a ajuns pentru multi un mic asistent, un organizator de informatii, un bun loc pentru notite si idei pentru locul de munca si chiar si o modalitate de a plati anumite facturi. Daca nu folositi aplicatii in care mesajele se autodistrug, precum aceasta aplicatie prezentata pe SmartNation.ro, inseamna ca tot ce scrieti in telefon ramane salvat. Asadar, e important sa ramana si in siguranta.

Probabil ca multi dintre voi stiu deja, dar pentru cei care sunt la prima experienta cu un smartphone, e bine de stiut ca exista aplicatii prin care va puteti recupera datele sau chiar telefonul in cazul nefericit in care a fost ratacit pe undeva.

Astfel de aplicatii sunt tot mai cautate, descarcate si apreciate. Daca unii dintre voi au chiar si idei pentru astfel de aplicatii sau start-ups, puteti sa le inscrieti in competitia Smart Nation, unde cele mai bune proiecte vor fi premiate.

Revenind insa la subiect, am strans aici cate un exemplu pentru fiecare tip de dispozitiv, chit ca vorbim de iPhone, un model pe Android, Windows Phone ori BlackBerry.

IOS – In cazul care aveti un iPhone, un iPad sau un iPod, Apple va ofera cel mai bun serviciu care nu necesita sa instalati o aplicatie. Tot ce trebuie sa faceti e sa aveti un cont pe iCloud si sa va activati serviciul Find My Phone.

In cazul in care v-ati pierdut gadgetul, atunci prin intermediul acestui serviciu puteti sa va controlati de la distant informatiile de pe telefon, sa le stergeti sau sa le salvati, iar pe o harta interactiva va fi afisata ultima locatie a telefonului, inainte ca aparatul sa fie inchis. In momentul in care noul “posesor” va reporni telefonul, harta se va actualiza.

Tot ce trebuie sa faceti in acel moment va fi sa va deplasati pana la locul de pe harta. Din acel moment incolo nu mai tine de aplicatii. Serviciul poate fi gasit aici.

ANDROID – Pentru posesorii unui telefon Android mai multe aplicatii exista deja pe piata cu care va puteti gasi aparatul pierdut. Una dintre ele se numeste WHERE’S MY DROID, care, prin GPS va gaseste telefonul pe care il puteti controla de la distanta. Tot ce va trebuie e un calculator conectat la internet sau chiar si un Smart TV conectat la net. Functioneaza aproximativ la fel cu versiunea Find My Phone de la Apple.

O alta aplicatie este si Lookout, care localizeaza telefonul, va ajuta sa-l controlati de la distanta si chiar sa puneti alarma sa sune incontinuu, in cazul in care l-ati pierdut prin casa si nu prin vreun taxi. Detalii despre Lookout gasiti aici.

BLACKBERRY – Daca aveti un telefon BlackBerry, puteti sa folositi serviciul BlackBerry Protect, care va ajuta sa va localizati telefonul printr-o harta interactiva. Din nefericire, daca telefonul este deconectat de la internet, sansele sa-l recuperati sunt aproape inexistente.

WINDOWS PHONE – Serviciul pentru cei care detin un Windows Phone se numeste tot Find My Phone, iar in cazul in care v-ati pierdut aparatul, va puteti loca pe site-ul Windowsphone.com si cauta pe o harta unde se afla in acel moment telefonul dumneavoastra. Prin intermediul aplicatiei, puteti sa va blocati telefonul, puteti sterge informatiile de pe el sau il puteti localiza pe o harta.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Pentru o bucata de pamant, doi barbati si-au batut fratele pana l-au ucis. Unde era sotia lui cand a avut loc tragedia
Pentru o bucata de pamant, doi barbati si-au batut fratele pana l-au ucis. Unde era sotia lui cand a avut loc tragedia

Pentru o bucata de pamant s-a ajuns la moarte de om. S-a intamplat in localitatea Teliciu din Bistrita unde un barbat de 42 de ani care a fost batut crunt de doi frati iar dupa o saptamana de agonie s-a stins.

Confide, aplicatia care asigura confidentialitatea totala a mesajelor. Cum poate fi citit acest text
Confide, aplicatia care asigura confidentialitatea totala a mesajelor. Cum poate fi citit acest text

O companie americana a realizat o aplicatie originala pentru iPhone, care permite confidentialitatea totala a mesajelor primite.

O noua metoda prin care politistii pot prinde infractorii. Ce arata imaginile din ochii victimelor
O noua metoda prin care politistii pot prinde infractorii. Ce arata imaginile din ochii victimelor

Politistii vor avea de acum o noua metoda prin care vor putea obtine indicii despre diferite infractiuni: ei vor observa obiectele sau chipurile reflectate in ochii victimelor.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina
Donald Trump promite o ”armată puternică” a SUA şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a promis joi o "armată puternică" şi sfârşitul războaielor din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi
Rusia a atacat cu drone sudul Ucrainei, în special Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi

Armata rusă a lansat joi seara un atac cu drone dinspre Marea Neagră către regiunile sudice ale Ucrainei, lovind cu precădere Odesa. Cel puţin un om a murit, iar alți opt sunt răniţi, relatează Ukrainskaia Pravda, potrivit News.ro.