Inventia care ar putea dubla viteza la internet pentru orice utilizator
Una dintre cele mai importante probleme de la aparitia internetului si pana in prezent si-a gasit rezolvarea.
Kumu Networks, o companie care si-a infiintat la Stanford un startup de dezvoltare a vitezei internetului, a reusit ca pentru prima data sa dubleze viteza transmiterii datelor, folosind aceeasi unda radio atat pentru datele livrate, cat si pentru cele primite.
Aveti idei geniale in care credeti cu adevarat? Le puteti inscrie in competitia Smart Nation, iar cele mai bune dintre ele vor fi premiate.
Tehnologia denumita “full-duplex radio” reuseste sa depaseasca una dintre cele mai mari probleme de la dezvoltarea transmiterii de date folosind unde radio, si anume interferentele, scrie site-ul Technologyreview.com.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
“Atunci cand un emitator transmite si primeste semnal pe unde radio, cele transmise sunt de miliarde de ori mai puternice decat cele primite. Orice incercare de a primi date la acelasi nivel este stopata de faptul ca aparatul recepteaza si propriile sale unde. Motiv pentru care, majoritatea radiourilor, inclusiv cele din smartphone-uri si Wi-Fi-urile primesc informatie pe o unda radio si emit pe o alta unda radio.”, noteza sursa citata.
Pentru a evita aceasta problema, Kumu a reusit sa contruiasca un circuit extreme de rapid care poate prezice cu exactitate cat de mare este interferenta, astfel marind nivelul semnalului, pentru a o anula. Circuitul genereaza astfel un semnal de doua ori mai puternic si mai constant, “lucru care se credea imposibil de realizat in ultimul secol’, spune Sachin Katti, profesor la Stanford si cofondator al programului.
Proiectul extreme de impresionant va fi preluat in viitorul apropiat de cativa furnizori de telefonie mobila din SUA, pentru a-l implementa clientilor sai.
Descopera lumea celor mai spectaculoase idei din stiinta si IT pe www.smartnation.ro