Finlanda anunta "cel mai rapid sistem de plata din lume".Recunoasterea faciala, in locul codului PIN

05-08-2013 15:47


recunoastere faciala

Adio portofele mari care abia incap in buzunare. Adio mesaje de pe ATM-uri care ne anunta cum sa ne protejam codul PIN. Adio machiaj in exces.

Un start-up cu sediul in Helsinki a dezvoltat primul sistem de plata cu recunoastere faciala din lume. Independent.co.uk scrie ca acest sistem nou va transforma in esenta fata dumneavoastra intr-un cod PIN si chiar daca cineva isi va face operatie estetica sa arate exact ca dumneavoastra, sistemul va reusi sa faca diferenta dintre original si copie. Oricum, operatia ar putea sa coste mai mult decat are victima bani in cont.

Denumita „cel mai rapid sistem de plata din lume”, tehnologia va recunoaste indivizii din momenul in care se apropie de casa de plata, britanicii notand ca „intregul proces de plata se va putea efectual astfel in aproximativ 5 secunde.”

Daca si voi aveti astfel de idei, puteti sa le inscrieti pe Smartnation.ro, unde cele mai bune proiectel vor fi premiate.

Momentan, aceasta idee pare riscanta, insa producatorii softului spun ca se bazeaza pe "algoritmi militari” si va fi aproape imposibil de spart acest sistem. Chiar si in cazul asta, noi am accentua pe cuvantul "aproape”.

"Camerele noastre nu folosesc fotografii, ci un model matematic al fetei, ceea ce inseamna ca fiecare va fi unic”, spune Ruslan Pisarenko, directorul de dezvoltare al start-upului Uniqul.

"Chiar si gemenii vor fi diferentiati. Am fost intrebati si despre cei care isi fac operatii estetice. Sistemul va reusi sa recunoasca si diferentieze daca o persoana este reala sau este doar o masca.”, a mai declarat acesta.

Uniqul vrea sa implementeze primele sisteme de acest gen in decurs de o luna, iar daca acestea vor da rezultate, atunci planuieste sa extinda proiectul.

Un lucru e cert. Sunt sanse mari ca un clovn aflat la locul de munca sa aiba probleme sa-si scoata banii folosind acest sistem. In rest, ideea suna excelent. Sau "aproape” excelent, ca sa revin la o idee de mai sus.

Descopera lumea celor mai tari idei TECH pe Smart Nation.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO