Google Glass, ochelarii inteligenti care te ajuta sa vezi lumea cu alti ochi

Ultima actualizare: 03-08-2013 06:45
Google Glass

Desi Google Glass este unul din cele mai controversate gadgeturi din ultimul timp, compania nu va renunta la producerea lor, dimpotriva. Google se pregateste pentru productia de serie a acestor ochelari, cred specialistii in tehnologie.

Pentru cei care nu sunt inca familiarizati cu acest produs, Google Glass este un mini calculator portabil, sub forma unor ochelari.

Ecranul calculatorului apare in dreptul ochilor utilizatorului, iar comenzile nu se dau prin mouse, ci prin mesaje vocale si prin atingerea unui punct de pe rama.

Prototipul a fost creat de Google in 2011. Gadgetul ofera acces la Internet, dar poate fi folosit si pentru a inregistra imagini.

De exemplu, pe 21 iunie 2013, chirurgul spaniol Pedro Guillen a folosit Google Glass pentru a filma si transmite in direct o operatie.

Din acest an, Google este interesat de colaborari cu firme specializate, astfel incat aparatul sa poate fi folosit si cu lentile cu dioptrii, pentru persoanele care au nevoie in mod normal de ochelari de vedere.

Filmarea asigurata de camera video este HD, iar pe rama exista un punct de control, care, prin atingere, permite alegerea informatiile pe care utilizatorul doreste sa le vada. Exista si control prin mesaje vocale.

Desi aparatul nu a fost primit poate la fel de bine cum se astepta Google, iar productia este inca limitata, in special din cauza costurilor foarte ridicate, Google Glass ramane o inventie impresionanta.

Revista Time a declarat in noiembrie 2012 ca acest dispozitiv este “una din cele mai bune inventii ale anului”, alaturi de robotul Curiosity al NASA.

Daca aveti si voi proiecte din domeniul tehnologiei, va puteti inscrie in concursul lansat de SmartNation.ro, unde cele mai bune inventii vor fi premiate.

Luna aceasta, Google a cumparat 6,3% din actiunile companiei Himax Display (HDI), firma care produce ecrane cu cristale lichide pe silicon.

Aceasta companie este cea care a fabricat pana acum micile ecrane cu chip, folosite pentru ochelarii Google, iar specialistii in tehnologie cred ca aceasta decizie inseamna ca Google pregasteste productia in serie a dispozitivului, scrie Daily Mail.

Potrivit Wall Street Jornal, compania ar putea produce in viitor chiar si 2 milioane de bucati pe an. Google a recunoscut ca va investi in HDI, pentru cresterea capacitatii de productie a chip-urilor, care sunt integrate in micul ecran din dreptul ochiului drept al utilizatorului.

Acest ecran permite vizualizarea mesajele, a pozelor, clipurilor, dar si navigarea pe Internet.

Pentru a testa efectul produs de acest nou produs asupra oamenilor, un reporter de la New York Post si un specialist in tehnologie au realizat un experiment, filmat in secret chiar cu Google Glass.

Patrick Hill a incercat sa intre intr-un club de striptease din Manhattan purtand acesti ochelari inteligenti si filmand totul pe ascuns, cu camera video a aparatului.

Discutia cu portarul clubului este pur si simplu savuroasa, dupa cum puteti vedea si in clipul de jos, care a fost publicat pe YouTube.

Este surprinzatoare reactia gardianului, scrie Cnet.com, care ii lasa pe reporter si pe insotitorul sau sa intre, desi acestia ii spun clar ca ochelarii au o camera de filmat. Cluburile de striptease nu permit, in mod normal, accesul cu Google Glass sau cu alte aparate de inregistrare.

In cele din urma, Patrick a fost observat de o chelnerita in timp ce filma in club, iar aceasta si-a anuntat patronul. Prin urmare, expertul nostru a fost nevoit sa opreasca filmarea, riscand altfel sa fie dat afara.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO