VIDEO. O nouă mască de protecţie anti-COVID-19, realizată din cânepă organică. Ce beneficii are

Ultima actualizare: 30-08-2020 17:56
Coronavirusul se poate transmite şi prin ochi
Shutterstock

Un startup din departamentul Yonne, în centrul Franţei, a dezvoltat o mască de protecţie omologată anti-Covid-19 şi realizată din cânepă organică, relatează duminică AFP.

"Ţinând cont de proprietăţile sale, cânepa nu are nevoie de adăugarea altor produse, de lipici sau de alţi lianţi. Caracteristicile sale fac ca filtrarea şi respiraţia să fie posibilă fără adăugarea altor ingrediente", a declarat AFP Stephanie Gauvenet, directoarea fabricii Géochanvre din Lézinnes.

Startup-ul, specializat în dezvoltarea sustenabilă a sacilor din compost bio, a început să dezvolte din primăvară ideea unor măşti din cânepă, o plantă din a cărei inflorescenţă rezultă canabisul, dar ale cărei fibre sunt utilizate în articole vestimentare sau materiale vegetale.

Aprobată de Direcţia Generală pentru Armamente a Ministerului Francez al Apărări, ceea ce indică o performanţă de filtrare de 89%, masca s-a vândut deja în 1,4 milioane de bucăţi, cu 65 de cenţi bucata.

"Producem 5.000 de bucăţi pe zi", a declarat Gérald Bayette, directoarea comercială a fabricii Géochanvre.

"Am realizat singura mască din compost bio din Franţa şi din Europa. Avem clienţi belgieni, elveţieni şi italieni”, a spus ea.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO