Unitate mobilă de terapie intensivă, oferită SJ Suceava. Pentru asta, Mandachi a vândut metrul de autostradă

Ultima actualizare: 19-06-2020 09:48

Spitalul Județean Suceava a primit un ajutor nesperat în lupta cu noul virus. Este vorba despre o unitate mobilă de terapie intensivă.

Zeci de mii de oameni au donat bani pentru ca planul să fie dus la bun sfârșit. Printre cei implicați în acest proiect se numără și omul de afaceri Ștefan Mandachi, care a scos „la vânzare” singurul metru de autostradă din Moldova.

Mandachi, împreună cu directorul Crucii Roșii - sponsori: „Îl ducem la spital și așteptăm ca săptămâna viitoare să vină firmele și să facă instalarea. În acel moment, presupun că va întra și intr-un proces de dezinfectare. Va conține 72 de injectomate, 12 monitoare și 12 ventilatoare. E un salon de Terapie Intensivă, complet”.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost dusă aseară în curtea Spitalului Județean Suceava.

Cornel Dediu, Crucea Roșie Suceava: „Având în vedere că secția de Boli Infecțioase va rămâne COVID, această unitate de Terapie Intensivă va deservi doar bolnavii de COVID. Urmând ca pe viitor să poată fi folosit și în alte intervenții de dezastre”.

Camionul a fost cumpărat din donații. Startul campaniei a fost dat în luna martie, iar banii au ajuns în conturile asociației Crucea Roșie Suceava.

Fiecare dintre cei care au contribuit a cumpărat centimetri din singurul metru de autostrada construit în Moldova.

Ștefan Mandachi, antreprenorul care a dat startul campaniei: „Numărul total de donatori a fost de 33.219, de pe toate continentele. Fără nicio excepție. Vreau să spun că a fost una dintre cele mei intense perioade din viață mea, chiar mult mai grea decât cea de la primul metru de autostradă”.

Cornel Dediu, Crucea Roșie Suceava: „Conducerea militară a spitalului a propus să facă o secție ATI că să deservească cazurile COVID, pentru a putea redeschide spitalul mare pentru toți ceilalți pacienți”.

Ionuț Ilie, unul dintre donatori: „De ce un centimetru de autostradă și de ce Ștefan Mandachi?! Este cineva care s-a dedicat total și a existat transparența necesară că să ne permită să facem această acțiune și, evident, Crucea Roșie Suceava a reprezentat garanția că lucrurile acestea se desfășoară pentru oameni”.

În total, oamenii au donat aproximativ 1,5 milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO