Le-au pus pe femei sa mearga desculte, ca sa ajunga la aceasta concluzie

Dată publicare: 27-01-2012 12:15
Dată actualizare: 09-08-2012 22:31


picioare femeie

Se afla in topul fanteziilor erotice ale barbatilor de ani de zile, dar si printre preferintele femeilor care vor sa fie seducatoare, chiar daca isi pun sanatatea in pericol. Citeste despre un obicei controversat si cat se poate de sexy.

Purtarea unor pantofi cu tocuri inalte este deja o obligatie pentru femeile care incearca sa fie cat mai atragatoare, dar si la moda. Iar barbatii sunt cat se poate de incantati.

Un studiu in acest domeniu arata, insa ca pantofii cu toc inalt nu sunt numai incomozi, ei pot sa provoace femeilor probleme mai mari decat bataturile dureroase.

Cercetatorii australieni au demonstrat ca purtarea zilnica a unor pantofi incomozi duce la deformarea mersului si implicit la distrugerea musculaturii piciorului.

Potrivit New York Times, cei care au organizat studiul au rugat mai multe femei sa mearga desculte, pentru a observa daca purtarea tocurilor le-a deformat sau nu mersul.

Concluzia a fost ca femeile obisnuite cu tocuri inalte merg gresit chiar si atunci cand poarta alt gen de incaltari. Ele fac pasi mici, apasati, fortand astfel muschii gambei, ceea ce le provoaca oboseala si dureri.

Sfatul cercetatorilor de la Universitatea Griffith, Queensland, este ca femeile sa poarte pantofi cu toc numai o data sau de doua ori pe saptamana. Ei atrag atentia ca deformarea iremediabila a mersului poate sa apara si dupa numai 2 ani de folosire “in exces” a tocurilor.

Sursa: New York Daily News


VIDEO PROTVPLUS.RO