Mancarea junk-food nu ingrasa. Studiul care contrazice legea romaneasca a chioscurilor din scoli

Dată publicare: 25-01-2012 11:21
Dată actualizare: 26-10-2012 22:12


junk food, elevi

Un studiu facut in Statele Unite ale Americii arata ca nu exista nicio legatura intre obezitatea la copii si faptul ca ei consuma mancare de tip fast-food.

S-a demonstrat ca vanzarea mancarii de tip fast-food sau junk food, precum si a dulciurilor in institutiile scolare nu are nimic de aface cu faptul ca micutii devin obezi.

Dupa ce foarte multe tari din lume s-au chinuit sa dea legi peste legi prin care sa interzica vanzarea in scoli sau pe langa acestea a produselor considerate nesanatoase pentru elevi, se pare ca totul a fost in zadar, scrie New York Times.

Cercetatorii de la Pennsylvania State University au studiat indexul masei corporale al copiilor din clasa a cincea pana intr-a opta - echivalentul gimnaziului de la noi.

Au urmarit de asemenea ce se intampla cu elevii care se muta din scolile care nu vand junk-food in cele unde asa ceva este permis. 

Indiferent de abordarea problemei a reiesit faptul ca nu exista nicio corelatie intre faptul ca intr-o scoala se vand dulciuri, snacksuri, sau in alta doar fructe prospete si apa minerala, si obezitate. 

Copii care au avut acces la tot felul de sortimente de mancare considerata nesanatoasa nu sunt mai grasi decat cei care nu au avut asa ceva la indemana.

Sursa: New York Times


VIDEO PROTVPLUS.RO