Un spray nazal produs de o companie australiană frânează reproducerea virusului SARS-CoV-2
Un aerosol, comercializat sub forma unui spray nazal, dezvoltat pentru întărirea sistemului imunitar împotriva gripei şi a răcelilor, a dovedit în teste pre-clinice faptul că poate frâna reproducerea virală a noului coronavirus, relatează EFE.
Ena Respiratory, care dezvoltă produsul INNA-051, notează într-un comunicat că testele realizate pe dihori, coordonate de directorul adjunct al sănătăţii publice din Anglia, Miles Carroll, au dovedit o eficienţă de 96%, scrie EFE, citat de Agerpres.
Compania australiană a precizat că studiul, publicat luni pe portalul de cercetare biomedicală bioRxiv, a dovedit că molecula sintetică INNA-051 poate fi utilizată ca metodă de terapie antivirală preventivă şi complementară la programele de vaccinare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Directorul administrativ al Ena Respiratory, Christophe Demaison, a spus că pentru persoanele care se expun la noul coronavirus "este foarte probabil ca ele să îl elimine rapid prin tratament, astfel încât se asigură că boala nu va evalua dincolo de simptome moderate".
În afară de faptul că va avantaja persoanele cele mai vulnerabile, acest aerosol, care va fi aplicat o dată sau de două ori pe săptămână, va preveni şi ca persoanele infectate să contagieze şi pe alţii, a precizat directorul companiei menţionate, care aşteaptă ca testele clinice să înceapă peste cel mult patru luni.
Ena Respiratory a anunţat că a obţinut aproximativ 11,7 milioane de dolari australieni (7 milioane de euro) de la investitori locali pentru a putea continua activitatea, în aşteptarea evoluţiei studiilor de toxicitate şi a obţinerii avizelor corespunzătoare.
Sursa: Agerpres
Etichete: coronavirus, infectari, teste, imunitate, raspandire, spray,
Dată publicare:
28-09-2020 20:23