Timișoara va folosi microbuzele primăriei pentru transportul pacienților, pentru că ambulanțele nu mai fac față

Ultima actualizare: 10-11-2020 12:44
spital, ambulanta, medic
Agerpres

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat că ambulanţele abia mai fac faţă pentru transportul pacienţilor cu COVID-19, iar Primăria va pune microbuze de la Societatea de Transport Public la dispoziţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiș.

"Suntem într-o situaţie în care ambulanţele abia mai reuşesc să facă faţă. Încercăm să găsim maşini de la societăţile comericale din subordinea Primăriei să le punem la dispoziţia SAJ pentru recoltarea de probe la domiciliu, ca să nu trebuiască să folosim ambulanţe. Pregătim microbuze de la STPT (Societatea de Transport Public Timişoara - n.r.), pe care să le folosim, dacă ambulanţele nu vor mai face faţă să aducă pacienţii la Babeş (Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara - n.r.) pentru recoltarea probelor. Avem pregătite microbuzele de la Societatea de Transport”, a declarat marți primarul Dominic Fritz.

În judeţul Timiş sunt active, în prezent, 28 de focare de coronavirus.

Autorităţile au anunţat, luni, 253 de noi îmbolnăviri cu COVID-19, după efectuarea a 1.338 de teste, şi 14 decese, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Numai în Timişoara, marţi, rata de infectare este de 7,63 cazuri la o mie de locuitori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO