Tara in care o treime din populatie va suferi de dementa peste cateva decenii. Medicii vorbesc despre "o criza nationala"

Ultima actualizare: 24-09-2015 07:07
grafica creier afectat de Alzheimer

Cu prilejul Zilei Internationale de lupta impotriva maladiei Alzheimer, cercetatorii britanici au transmis un avertisment sumbru.

Una din trei persoane nascute anul acesta in Marea Britanie va ajunge sa sufere de dementa, afirma cercetatorii citati de Guardian. Ei vorbesc despre „o iminenta criza nationala in domeniul sanatatii”.

La ora actuala, dementa afecteaza 850.000 de persoane in aceasta tara, fiind produsa in majoritatea cazurilor de Alzheimer. In prezent nu exista niciun remediu pentru aceasta maladie. Cum vârsta este cel mai important factor de risc, numărul suferinzilor de dementa creste odata cu speranţa de viaţă a populaţiei.

Statisticile realizate de institutul de cercetate Office of Health Economics arata ca 27% dintre baietii nascuti in 2015 si 37% dintre fete vor ajunge sa sufere de Alzheimer. Alte studii arata ca, in cazul in care s-ar descoperi un remediu care sa intarzie instalarea maladiei cu macar 5 ani, numarul cazurilor s-ar reduce cu o treime.

Marea Britanie cheltuieste in acest moment 26 de miliarde de lire cu ingrijirea suferinzilor de Alzheimer. „Este cea mai mare provocare in domeniul sanatatii cu care ne confruntam in acest moment”, spune George McNamara, directorul Alzheimer’s Society, cea mai importanta organizatie britanica care se ocupa de ingrijirea si cautarea de tratamente pentru cei afectati de aceasta maladie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO