Cercetatorii sunt mai aproape de vindecarea bolii Alzheimer. Ce au descoperit in urma unor teste de sange

Ultima actualizare: 11-07-2014 07:05
vase de sange uman

Cercetatorii din Marea Britanie au creat un test de sange care arata cineva va suferi de boala Alzheimer, dintre persoanele cu probleme de memorie, lucru ce ar putea duce catre gasirea unui leac pentru aceasta conditie.

In cadrul studiului, cercetatorii au identificat zece proteine din sange care avea legatura cu Alzheimer's, potrivit The Guardian.

Testul poate arata daca persoana in cauza va suferi de Alzheimer's in urmatoarele 12 luni si va avea un pret intre 120 - 360 de euro. Acesta va fi disponibil peste circa doi ani.

Cercetatorii incearca de mai multe timp sa gaseasca un leac pentru Alzheimer's, insa, pentru a reusi asta, aveau nevoie de un test care sa arate cine este in categoria de risc pentru aceasta boala.

"Alzheimer's distruge creierul cu multi ani inaintea diagnosticarii. Multe dintre studiile noastre medicamentoase au esuat din cauza ca, in momentul tratamentului, creierul pacientilor era deja prea afectat", a spus un cercetator.

Totusi, deocamdata testul nu este perfect. Avand o acuratete de 90%, inseamna ca o persoana din zece va primi un diagnostic gresit.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO