Tânăra din România, care a uimit lumea medicală după ce a rămas însărcinată în timp ce făcea dializa, a primit o nouă şansă

03-05-2018 16:57

În urmă cu un an şi jumătate cazul unei tinere în vârstă de 37 de ani uimea lumea medicală din România după ce acesta a rămas însărcinată în timp ce, suferindă de insuficienţă renală, făcea dializa zilnic.

A reuşit să ducă sarcina la bun sfârşit şi să aducă pe lume o fetiţă sănătoasă, iar zilele acestea, soarta i-a surâs din nou. A trecut cu bine printr-o operaţie de transplant de rinichi, şi medicii spun că totul a decurs că la carte.

Daniela are 37 de ani, iar viaţa a supus-o deja mai multor încercări grele. După o răceală severă, a aflat că rinichii ei au cedat, aşa că a început imediat şedinţele de dializă. A rămas ca printr-o minune însărcinată şi deşi nimeni nu îi dădea şanse marţi, a reuşit să aducă pe lume o fetiţă sănătoasă.

A primit din nou o şansă când medicii de la Cluj au anunţat-o că este compatibilă cu rinichiul unui tânăr intrat în moarte clinică,  după ce a suferit un accident vascular cerebral.

Imediat după operaţia dificilă, care a durat câteva ore, femeia şi-a sunat apropiaţii şi fericită le-a dat vestea că totul a decurs bine.

Organismul ei se pare că a acceptat noul rinichi şi acum tânăra se grăbeşte să ajungă acasă, la soţ şi fetiţa. Familia modestă locuieşte cu chirie într-un sat de lângă Braşov.

Gheorghiţă Iacob, purtator de cuvânt Institutul de Urologie şi Transpant Renal Cluj: "Cazul ei este unul foarte rar, studiile arată că 20% din femeile care sunt pe dializa rămân însărcinate şi duc la bun sfârşit sarcina, se pare că doamna şi-a găsit resursele interne să facă acest lucru".

Doar în ultima săptămână la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj au avut loc patru transplanturi renale. Trei bărbaţi şi o femeie au primit noi şanse la viaţă.


VIDEO PROTVPLUS.RO