Succes in cazul pacientului caruia medicii i-au transplantat un deget de la picior la mana: "Il simt ca al meu"

Ultima actualizare: 17-09-2015 03:23

Medicii au vesti bune pentru pacientul caruia in urma cu o luna i-au transplantat un deget de la picior la mana. Acesta s-a vascularizat, iar omul il poate misca usor, insa nu este inca functional 100%.
 

Urmeaza un sir de interventii chirurgicale, dar peste cateva luni, barbatul se poate recupera complet.

La mai bine o luna de la operatia de transplant, medicul este multumit de felul in care au evoluat lucrurile. Pacientul, in varsta de 40 de ani isi poate misca usor degetul de la picior, atasat la mana stanga.

"Simt degetul, o sa trebuiasca recuperare sa-l pot folosi, il simt ca al meu. Imi doresc sa-mi pot folosi mana", a spus pacientul Didel Paduraru.

Barbatul a fost supus si unei interventii chirurgicale pentru eliberarea tendoanelor ca sa poata, in viitor, sa isi stranga pumnul.

Pentru refacerea bratului urmeaza alte operatii de microchirurgie dar si luni de recuperare pentru pacient. Urmatorul pas e un transplant de muschi de la picior la antebrat

Dragos Zamfirescu, medic specialist chirurgie plastica: "Speranta e de 80%, acum are functia de flexie nu si reflexie si la fel degetele nu le poate da pe spate. E doar o chestiune de functie sa-i dam sansa sa aiba functie cat mai multa."

Barbatul a suferit un accident acum trei ani, cand si-a prins mana intr-un malaxor de porumb.

La inceputul lunii august, medicii i-au amputat un deget de la piciorul stang. Apoi au pregatit arterele si venele, de la mana afectata, ca sa-l poata atasa in locul celui retezat. Pentru ca mai apoi sa-l poata misca, medicii i-au mutat si cateva tendoane, dintr-o alta zona a mainii stingi. Lucrurile sunt insa de durata si necesita multa recuperare.

In Romania doar cativa pacienti au trecut printr-un asemenea transplant, iar acum isi pot folosi membrele. O astfel de interventie costa aproape 8.000 de euro insa in cazul de fata omul nu a platit nimic.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!