Studiu: Un cocktail cu anticorpi pentru Covid-19 al Regeneron are o eficacitate de 81,6%

Ultima actualizare: 09-11-2021 08:31
Studiu: Un cocktail cu anticorpi pentru Covid-19 al Regeneron are o eficacitate de 81,6%
Getty

Regeneron Pharmaceuticals a anunţat, luni, că o singură doză din cocktailul său de anticorpi a redus riscul de a contracta Covid-19 cu 81,6% într-un studiu în stadiu avansat, într-o perioadă de două până la opt luni de la administrarea medicamentului.

Acţiunile companiei au crescut cu aproximativ 1,2% în urma informaţiei, investitorii anticipând că datele vor susţine evaluarea efectuată în prezent de autorităţile de reglementare privind extinderea utilizării terapiei în prevenirea Covid-19 la persoanele care nu sunt expuse la virus, transmite Reuters, citată de News.ro.

Terapia cu anticorpi, REGEN-COV, este în prezent autorizată în Statele Unite pentru a trata persoanele cu forme uşoare şi moderate de Covid-19 şi pentru prevenirea infecţiei la cei expuşi la persoane infectate şi la cei cu risc ridicat de expunere în locuri precum case de bătrâni sau închisori.

Extinderea autorizaţiei ar putea contribui la creşterea vânzărilor cocktailului de anticorpi al Regeneron, în faţa concurenţei din partea pastilelor orale Covid-19, cum ar fi cele dezvoltate de Pfizer şi Merck.

Datele au arătat că medicamentul dezvoltat de Regeneron are potenţialul de a oferi imunitate de lungă durată împotriva infecţiei cu Covid-19, a spus Myron Cohen, care conduce cercetările referitoare la anticorpi monoclonali pentru reţeaua de prevenire a Covid-19, sponsorizată de National Institutes of Health din SUA, care sunt deosebit de utili pentru persoanele imunodeprimate şi cei care nu răspund la vaccinuri.

”Cu infecţiile care apar în continuare, în pofida vaccinării pe scară largă, cei imunodeprimaţi se confruntă cu un risc continuu de a întâlni virusul în timpul vieţii lor de zi cu zi”, a spus directorul ştiinţific al Regeneron, George Yancopoulos.

Pe parcursul perioadei de evaluare de 8 luni, nu au existat spitalizări pentru Covid-19 în grupul REGEN-COV, dar în grupul placebo au fost înregistrate 6 astfel de incidente, a spus Regeneron. Potirvit companiei, cercetătorii au reuşit să demonstreze impactul medicamentului companiei chiar şi după ce riscul imediat de infecţie în gospodărie a scăzut. Compania intenţionează să transmită rapid datele suplimentare autorităţilor de reglementare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO