Turceasca, libaneza sau chiar norvegiana, shaorma a devenit principalul fel de mancare pe litoral

Ultimul update: Miercuri 10 Octombrie 2012 10:04
Data publicarii: Miercuri 11 Iulie 2012 19:21
Categorie: Sanatate

De pui sau de vita, cu maioneza sau ketchup, plina de arome musulmane sau cu influente norvegiene, shaorma a devenit principala mancare aleasa de turisti pe litoral.

Nimeni nu tine cont de calorii sau de incalcarea unor reguli stricte stabilite de nutritionisti ci incearca sa-si potoleasca foamea cu bani putini.

Cei care detin astfel de fast food-uri le-au invatat poftele romanilor si au impinzit litoralul. In Costinesti pare sa fie raiul shaormariilor. Oriunde intorci privirea gasesti carne de pui si de vita.

SHAORMA TURCEASCA

Turcii traduc cuvantul shaorma ca un preparata din lipie, cu carne de vita sau oaie si legume. La noi, cartofii prajiti si maioneza sunt de nelipsit.

Amatori sunt nu doar turistii, ci si cei care lucreaza imbracati la patru ace. Profita de pauza de masa pe care o au si alearga imediat spre locul care te atrage cu arome turcesti.

Meniul ii poate costa intre 11 si 18 lei, in functie de carnea aleasa, de pui sau de vita si de dimensiunea portiei.

SHAORMA NORVEGIANA

Venind spre nordul litoralului, la Constanta, tot shaorma este mancarea preferata. Doi tineri din Constanta care au lucrat in Norvegia vand shaorma vikingilor cu doar 12 lei portia.

SHAORMA LIBANEZA

O reteta autentica de shaorma, venita tocmai din Orientul Mijlociu, este pusa in practica la un restaurant libanez. Se prepara din piept de pui sau vrabioara de vita, dar numai dupa ce carnea este tinuta intr-un bait special.

SHAORMA CU FRUCTE

La Mamaia gasiti si shaorma de fructe. Nu va imaginati insa ca este ceva special: doar fructe feliate intr-o clatita rece.

Nutritionistii spun ca este o mancare sanatoasa, insa nu trebuie sa devina principalul fel de mancare de zi cu zi. Asta daca expludem maioneza si cartofii.

Americanii se distreaza la noi pe plaja:
Americanii se distreaza la noi pe plaja: "Femeile sunt minunate", "ne place shaorma la nebunie"
VIDEO PROTVPLUS.RO
produse bio
Moda produselor sănătoase. Reacţia unui copil căruia mama i-a gătit cu ulei de cocos bio
”Un closet zugrăvit e tot un closet”. Dezastrul de la Marius Nasta, prezentat de un medic
Bacterii, diagnostice greșite și medici falși. Pericolele din spitalele românești
”Marius Nasta”, un focar de infecție, vechi de 100 de ani: 4 bacterii multi-rezistente
Managerul ”Marius Nasta”: În România e o problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale
Bilanțul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut din nou
spital marius nasta
Dupa 3 decese și un focar de infecție, cer un spital nou: ”Ăsta e din 1906. Faceți chetă!”
Cazul Raluca Bârsan: ar fi făcut operații complexe și a activat la două spitale private
Încă două persoane au murit din cauza gripei. Ultimul bilanț: 142 de decese
Reacția unui medic după al 3-lea deces la ”Marius Nasta”: ”A venit aici ca să moară la noi”
Al treilea pacient a murit din cauza infecției cu bacterii la Institutul Marius Nasta. Blocul operator, închis
Prima intervenție chirurgicală cu cel mai performant robot din Europa, la Iași