Riscurile la care e expus mezinul familiei. Studiul care te-ar putea face sa regreti ca ai un frate

27-08-2013 13:24

frati

O sora sau un frate mai mare este, de cele mai multe ori, cel mai bun partener de facut nazbatii in copilarie si, poate, un model de urmat la maturitate.

Acum, insa, cercetatorii britanici vin cu studii care i-ar putea face pe multi sa regrete ca au frati, pentru ca ei le pot influenta sanatatea si inaltimea.

Conform specialistilor din Marea Britanie, daca esti cel mai mic din familie, risti sa ai un IQ mai mic, esti predipus la cancer, infertilitate si cresterea in greutate, scrie Daily Mail.

Si de parca nu ar fi de ajuns, specialistii sustin ca mezinul familiei poate avea o stima de sine multa mai mica la maturitate decat fratii lui mai mari si exista mai multe sanse sa isi insele partenerul.

Esti mic de inaltime? Probabil pentru ca ai frati mai mari

Un studiu realizat pe 14.000 de familii la University College din Londra, in 2007, a aratat ca al doilea si al treilea copil sunt mai scunzi decat primul nascut, iar copiii cu trei frati in familie sunt, in medie, cu 2.5 centimetri mai mici de inaltime, de cand implinesc 10 ani, fata de greutatea medie normala pentru varsta lor.

In timp ce sanatatea mezinilor este conditionata de fratii mai mari, acestia din urma pot atinge chiar si varsta de 100 de ani si au un IQ mai mare cu 2.3 puncte decat fratii lor.

Care sunt avantajele unui mezin

Un studiu realizat pe 13.000 de copii in Japonia a demonstrat ca alergiile provocate de mancare se regasesc in proportie de 4% la primul nascut, 3.5% la cel de-al doilea copil si 2.6% la al treilea copil din familie.

In plus, expertii spun ca daca primul copil beneficiaza de mai multa atentie din partea parintilor, pe al doilea il asteapta o viata sociala mai buna.

Printre toate aceste probleme, o veste buna exista pentru toti barbatii. Dar asta doar daca au frati, si nu surori.

Potrivit unui alt studiu facut pe 500 de barbati exista o legatura intre numarul fratilor si viteza de ejaculare a spermei, ceea ce inseamna ca acestia sunt mult mai fertili decat cei care au surori.

Bolile care se “mostenesc”

Copiii ai caror frati mai mari sufera de autism sunt de sapte ori mai predispusi la acelasi diagnostic decat cei care nu au frati, arata un studiu publicat luna trecuta de Aarhus University din Danemarca. Si cancerul, diabetul sau cheagurile de sange se pot mosteni de la fratii mai mari.

Sursa: Daily Mail

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO