Primul roman cu inima artificiala a primit un cord nou. Inima i-a fost transplantata de la un tanar de 24 de ani

Ultimul update: Duminica 14 Februarie 2016 07:05
Data publicarii: Joi 11 Februarie 2016 14:25
Categorie: Sanatate

Transplantul se face dupa ce barbatul de 45 de ani a trait cu inima artificala un an. Pacientul a primit cordul de la un tanar din Timisoara aflat in moarte cerebrala.

Barbatul a iesit in urma cu cateva minute din sala de operatie unde medicii Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures i-au dat o inima noua.

Cu o inima artificiala care functioneaza cu baterii, pacientul in varsta de 45 de ani din Suceava a trecut prin cea mai dificila perioada din viata sa. Cumplit este ca in ultimele 6 luni a suferit si cateva atacuri cerebrale.

Sotia pacientului spune ca in ultimele sase luni viata lor a fost un calvar.

Claudia Curca, sotia: "A fost foarte greu, am avut emotii foarte mari. Cand avea aparatul nu putea sa aiba o viata normala si sper ca acuma sa fie mai bine."

O sansa nesperata la o viata normala i-a readus zambetul pe buze norocosului pacient. Primitorul in varsta 45 de ani era increzator si fericit ca va putea sa duca de acum inainte o viata normala. Colegii de salon spun ca abia astepta sa ajunga in sala de operatie.

Cum au devenit retelele sociale cea mai mare piata de trafic de organe. "Brokerii" de rinichi isi aleg clientii pe Facebook

Pacient, coleg de salon: "Eu de ieri l-am vazut, se simtea bine era fericit ca intra la transplant. E mai bine cu inima asta ca nu mai trebuie sa incarce bateriile"

Interventia a durat mai multe ore.

Horatiu Suciu, medic coordinator transplant: "A fost mai dificila operatia pentru ca trebuia scos aparatul. A fost practic o retransplantare, a iesit bine, e ziua zero si sa speram ca va fi foarte bine. A avut mai multe atacuri cerebrale."

Cordul a ajuns in aceasta dimineata de la Timisoara cu un elicopter SMURD. Prelevarea s-a facut de la un tanar de 24 de ani aflat in moarte cerebrala. Familia acestuia a inteles ca nu mai exista cale de intoarcere si a fost de acord cu donarea de organe. Inima ficatul si rinichii baiatului vor trai de acum prin altii.

Radu Curca, barbatul de 45 de ani din Suceava, a fost anuntat de miercuri seara ca va primi o inima noua. De mai bine de un an, in pieptul omului "batea" un dispozitiv care ajuta la pomparea sangelui, dispozitiv ce era monitorizat de un aparat de care barbatul nu putea sa se desparta si care anunta cand trebuiau reincarcate bateriile.

Interventia a fost facuta anul trecut in 15 ianuarie si a costat peste 90 de mii de euro. A fost prima interventie de acest gen din Romania.

Dupa ani de asteptari, un tanar din Mures caruia medicii i-au zis ca zilele ii sunt numarate a primit o noua sansa la viata

Dupa ani de asteptari, un tanar din Mures caruia medicii i-au zis ca zilele ii sunt numarate a primit o noua sansa la viata

Injectie

Procedurile medicale care îi marchează pe viață pe copii. Produsele de bază lipsesc

Statistici sumbre din partea INS. 15% dintre români sunt obezi, iar o treime supraponderali

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 47

Virusul gripal a făcut alte două victime. Numărul deceselor a ajuns la 47

Cel mai modern centru integrat de medicină nucleară din Europa. Investiția de 4 mil. €

Pacienții cu demență, tratați abuziv în spitale: „Era legată și desfigurată”

Spitalul Militar Central “Dr. Carol Davila”

Spitalul Militar Bucureşti a inaugurat "cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa"

Alte cinci persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 45

Vaccinul antigripal ajută și la prevenirea atacului de cord. Rezultatele unui studiu

Un nou deces din cauza gripei. Numărul morților a ajuns la 40

23 de pacienți din Prahova, majoritatea copii, au fost diagnosticați cu rujeolă

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 37