Primul deces inregistrat la Iasi din cauza gripei AH1N1. Autoritatile trag un semnal de alarma in ceea ce priveste tinerii

Ultima actualizare: 27-02-2016 06:56
AH1N1

Reprezentantii Spitalului de Boli Infectioase Sfanta Parascheva au anuntat, miercuri, ca a fost inregistrat primul caz de deces de gripa AH1N1 din acest an.

Potrivit declaratiilor managerului Daniela Leca, este vorba de un barbat in varsta de 56 de ani, din Iasi, care suferea de mai multe afectiuni cronice care s-au agravat din cauza gripei.

"Anul acesta nu am avut foarte multe cazuri de gripa AH1N1 confirmate, insa am avut un caz grav care a fost internat in terapie intensiva. Este vorba de un pacient in varsta de 56 de ani, cu diabet, cu afectiuni cardiovasculare, care a fost confirmat cu gripa AH1N1. Starea a fost grava de la inceput, gripa s-a complicat cu bronhopneumonie, cu decompensarea inimii si cu decompensarea diabetului, astfel incat pacientul a decedat azi", a declarat Daniela Leca pentru Agerpres.

Toate spitalele sunt in alerta in aceasta perioada, anunta ministerul sanatatii, dupa ce gripa sezoniera a rapus 23 de oameni.

In unele unitati sunt operate doar urgentele, iar cazurile cronice sunt amanate. Autoritatile trag un semnal de alarma in special in privinta tinerilor afectati de virusul AH1N1 si recomanda vaccinarea. Iar specialistii de la institutul Cantacuzino au detectat si alte tulpini de virus de tip A, agresive in special cu varstnicii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO