Primele concluzii ale expertilor straini, veniti in Romania pentru cazul bebelusilor bolnavi. Ce spune ministrul Sanatatii

20-02-2016 14:05

bebelusi

Ministrul Sanatatii a sustinut o declaratie de presa la Institutul National de Sanatate Publica, in cadrul careia a vorbit despre situatia bebelusilor internati in Capitala.

Ministrul Patriciu Achimas-Cadariu a precizat ca bebelusii sunt stabili si a facut apel la respectarea regulilor de igiena si la necesitatea de preparare termica a tuturor alimentelor date bebelusilor. 

Ministrul a mai solicitat ca toate cazurile cu boli diareice sa fie raportate la minister.

Dr.Mihaela Bălgrădean, Spitalul Marie Curie: "Vestile cu privire la bebelusii internati la noi sunt bune. In aceasta dimineata doi dintre cei internati la terapie intensiva au fost transferati la Nefrologie. Trei dintre copii fac dializa".

Epidemologul Adriana Pistol a vorbit in cadrul conferintei de presa si despre expertii de la Centrul European de Control al bolilor infectioase. Ea a precizat ca specialistii straini sunt de acord cu expertii romani in ceea ce priveste faptul ca ar fi vorba despre un anumit tip de E-coli.

"Echipa recunoaste ca este vorba despre un eveniment neobisnuit prin numarul mare de cazuri . Expertii sustin, de asemenea, ca masurile transmise de minister cu privire la igiena sunt cele pe care le-ar fi recomandat si ei. Aceste masuri pot sa previna aparitia unor cazuri extrem de severe", a mai precizat epidemologul.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO