Medicii din Iasi NU confirma diagnosticul bebelusilor din Arges pentru copilul din Bacau. "Starea lui este relativ buna acum"

Ultimul update: Marti 23 Februarie 2016 06:56
Data publicarii: Sambata 20 Februarie 2016 10:49
Categorie: Sanatate

Informatii optimiste in cazul copilului din Bacau, internat vineri seara la Iasi, cu diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, acelasi care a fost dat si bebelusilor din Arges.

Fetita a inceput sa aiba simptome de diaree acuta pe 4 februarie, insa a fost tinuta de mama ei acasa, doua saptamani, timp in care femeia s-ar fi consultat cu un medic prin telefon.

Cum starea copilei s-a degradat treptat, parintii au venit ieri cu ea la Spitalul Judetean Bacau. Aici, medicii au decis transferul de urgenta la Spitalul de Copii "Sfanta Maria" din Iasi.

Aurelia Taga director medical Spitalul Judetean de Urgenta Bacau: "Avea varsaturi si scaune diareice, manifestari care trenau la domiciliu de 2 saptamani din relatarile mamei. La noi s-a prezenat cu stare generala alterata, palid, incercanat."

Acum fetita este acum in stare stabila dar medicii spun ca familia a fi trebuit sa vina mult mai repede cu ea la spital.

Maria s-a stins la o zi dupa ce a rostit primele cuvinte. Parintii spun ca a fost plimbata intre spitalele din Pitesti

Radu Terinte, manager Spitalul de Copii "Sfanta Maria" Iasi: "Copilul a fost tratat acasa in urma unei discutii cu un medic privat din cate am inteles, cu regim si de-abia in momentul in care a aparut sindromul hemolitic cu icter s-au prezentat la UPU la Bacau."

In Bacau, Directia de Sanatate Publica a inceput ancheta.

Din fericire, de la Bucuresti, vestile sunt bune. Analizele au aratat ca fetita nu are temutul sindrom hemolitic-uremic si nici o infectie cu rotavirus.

Mihaela Balgradean, sef sectie nefrologie Spitalul "Marie Curie”: "Nu are insuficienta reneala acuta, are diureza prezenta si, mai ales, nu are semne de retentie azotat. Deci infirmandu-se insuficienta renala acuta nu ne aflam in conjunctura clinica si biologica a sindromului hemollitic uremic."

Catalina Ionescu, purtator de cuvant Spitalul "Sf. Maria" Iasi: "Starea generala a copilului in varsta de un an si trei luni, transferat in cursul serii trecute de la Spitalul Bacau este influentata. Colegii de la Bacau au ridicat suspiciunea unui sindrom hemolitic uremic, insa absenta insuficientei renale face ca acest diagnostic sa fie incomplet. Deci, in momentul de fata nu putem spune cu certitudine ca este un sindrom hemolotoc uremic, ci doar un sindrom hemolitic post diaree. Starea generala a copilului, in momentul de fata, este relativ buna, fiind transferat de la Terapie Intensiva in sectia Nefrologie. Noaptea trecuta a primit transfuzii de sange si este in continuare sun observatie."

Patriciu Achimas-Cadariu ministrul Sanatatii: "Fac un apel in continuare la respectarea uturor masurilor de igiena: spalarea pe maini, dezinfectia, curatenia, spalarea fructelor si legumelor, prepararea termica a alimentelor."

 

Trei fetite din Arges, cu sindrom hemolitic-uremic au murit in ultimele 2 saptamani la Spitalul "Marie Curie" din Capitala.
Alti sapte bebelusi cu aceeasi boala sunt internati tot aici, dar starea lor este din ce in ce mai buna, au anuntat medicii.

Deocamdata insa rezultatul anchetei este inca asteptat. Sperante sunt in comisia de experti europeni.

Adriana Pistol epidemiolog: "Dansii urmaresc ca si cea mai probabila cauza posibila un anume tip de Echerichia Coli. Echipa recunoaste ca acest eveniment a fostneobisnuit prin severitatea acestor cazuri."

Ministrul sanatatii a cerut ca, in aceasta perioada, sa fie raportate toate bolile diareice acute din spitale, ca masura suplimentara de precautie.

 

 

 

Surse: Ministrul Sanatatii ar putea fi demis in urma tragediei bebelusilor bolnavi din Arges. Cine va fi numit in locul sau

Surse: Ministrul Sanatatii ar putea fi demis in urma tragediei bebelusilor bolnavi din Arges. Cine va fi numit in locul sau

Asistentă medicală

Virusul gripal a făcut o nouă victimă. Numărul deceselor a ajuns la 51

Procedurile medicale care îi marchează pe viață pe copii. Produsele de bază lipsesc

Statistici sumbre din partea INS. 15% dintre români sunt obezi, iar o treime supraponderali

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 47

Virusul gripal a făcut alte două victime. Numărul deceselor a ajuns la 47

Cel mai modern centru integrat de medicină nucleară din Europa. Investiția de 4 mil. €

Batran

Pacienții cu demență, tratați abuziv în spitale: „Era legată și desfigurată”

Spitalul Militar Bucureşti a inaugurat "cel mai performant centru de medicină nucleară din Europa"

Alte cinci persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 45

Vaccinul antigripal ajută și la prevenirea atacului de cord. Rezultatele unui studiu

Un nou deces din cauza gripei. Numărul morților a ajuns la 40

23 de pacienți din Prahova, majoritatea copii, au fost diagnosticați cu rujeolă