Femeia însărcinată care mănâncă pietre pentru a scăpa de grețuri

20-10-2019 13:11

gravida pietre

Pica este o tulburare a alimentației care produce pofte de produse nealimentare și afectează multe femei însărcinate.

Brenda Naggita, din Uganda, este însărcinată și suferă de această afecțiune. Femeia spune că simte nevoia să mănânce pietre pentru că o ajută să scape de grețuri. Mai exact, aceasta mănâncă „bumba”, formată din argilă.

„Este foarte greu să explic, satisfacția poate fi explicată doar de alte femei care au aceeași problemă”, a spus Brenda pentru BBC.

„M-am simțit foarte rău pentru că mâncasem prea multe pietre. Am ajuns de urgență la spital și medicii m-au pus să beau foarte mult apă”, a adăugat femeia.

Nu există teste de laborator pentru tulburarea Pica. În schimb, diagnosticul se oferă în urma unui istoric clinic al pacientului.

 

 

Simptome ale tulburării

 

Persoanele care suferă de această tulburare simt dorința persistentă, pe o perioadă de cel puțin o lună, de a mânca substanțe care nu sunt alimente și nu simt nevoia să ingereze alimente comestibile, potrivit nationaleatingdisorders.org.

Substanțele tipice ingerate de cei cu Pica tind să varieze în funcție de vârstă și disponibilitate. Acestea pot include hârtie, săpun, cârpă, păr, sfoară, lână, pământ, cretă, pulbere de talc, vopsea, gumă, metal, pietricele, cărbune, cenușă, argilă sau amidon.

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO