Peste 1800 de sculpturi inedite la Festivalul Dovlecilor. Care au fost principalele atracții

20-10-2019 10:45

Dovleacul este vedeta weekendului la Sovata. În jur de două mii de bostani au fost decoraţi spre încântarea turiștilor.

Pe lângă dovlecii sculptați sau pictați, turiștii au avut ocazia să guste din plăcinte, brioșe sau chiar și compot, toate cu ingredientul principal: bostanul.

Dovlecii transformați în persoanje din desene animate au prins viață pe aleea principală a stațiunii și au încântat privirile trecătorilor. Douăzeci de unități de cazare și diferite restaurante s-au pregătit pentru eveniment.

Istvan Csiki, organizator festival: „Scopul este prelungirea sezonului, dorim să facem o contrabalansare a sezonalităţii şi dorim să vină cât mai mulţi turişti şi să ia parte la acest festival. Au fost sculpati 1800 de dovleci care au fost aduşi din diferite sate din împrejurime."

Turiştii s-au bucurat de decorațiunile create și de gustările cu dovleac, iar vremea frumoasă a fost bonusul care a contribuit la starea de bine.

Turistă: „E foarte frumos, e o zi splendida, totul este foate frumos amenajat, inventivi, n-am văzut aşa bostani nicioadata, sunt pictati și aranjaţi şi pe tematica , sunt foarte frumoşi."

Un alt turist: „Decoraţiunile sunt super, e fain, nu ştiu a câta oră este făcută toată treaba dar e super.”

O turista: „E foarte frumos, mi-a plăcut foarte mult."

Pe lângă explozia de culoare, turiștii au avut parte și de alte surprize venite din partea comercianților. Aceștia au pus la vânzare ulei din semințe de dovleac, dar și multe alte delicatese.

Bucătăreasa: „Am adus plăcinte de dovleac, brioşe cu dovleac, compot. Plăcintele sunt după reţeta mea, am făcut foaie fină, dovleacul dat pe razătoare, am călit şi în loc de mere este dovleac."

Festivalul dovleacului din Sovata a ajuns la cea de-a șasea ediție .

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO